“PLAJLAR İŞGAL EDİLİYOR!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“PLAJLAR İŞGAL EDİLİYOR!”


 

Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, ilçe belediyelerine plajların işgal edildiğine dair şikayetleri iletti. İlçe belediye başkanları ise işgallerin söz konusu olmadığını söyledi.

SONER AYDIN

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi Temmuz Ayı Toplantısı’nın 1. Birleşimi, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında gerçekleştirildi. Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen toplantıda, idare tekliflerine ait 17, komisyon raporlarına ait 7 ve gündem dışı 4 olmak üzere toplam 28 madde görüşüldü. Kente dair kararların alındığı toplantıda sık sık şikayetlere konu olan sahil işgali gündeme geldi. Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, sahil kıyılarının işgaline dair kendisine gelen şikayetleri paylaşırken, ilçe belediyeleri ise kendilerini savundu.

KOCAMAZ: “PLAJLAR BİRİLERİNE TAHSİS EDİLİYOR!”
Vatandaşların sahillerle ilgili şikayetlerini ilçe belediye başkanlarına aktaran Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz, seçimin ardından sahil bölgelerinden yağmur gibi şikayet gelmeye başladığını söyledi. İlçe belediyelerinin plajları birilerine tahsis ettiğini öne süren Başkan Kocamaz, “Seçim bitti ve plaj mevsimi başladı. Şikayetlerde yağmur gibi gelmeye başladı. Özellikle sahildeki belediyelerimiz için söylüyorum. İşgaller konusunda belediyelerimizin biraz daha hassas davranmasını bekliyorum. Büyükşehir’e ait yerler dahi işgal bedeli alınarak birilerine tahsis yapılıyor. Vatandaş ve esnaf bunu şikayet ediyor. Ruhsatı veren, ücreti alan belediye sorumlu ama bize şikayet geldiği için zabıta ekiplerimiz gidiyor ve ilçe belediyesi ekipleri ile karşı karşıya geliniyor. Bu konuda daha dikkatli olup yasadışı işgallere göz yummazsak iyi olur. Yasa bu konuda ilçe belediyelerini sorumlu tutuyor. Sadece seyyar satıcılar ile ilgili ayrım yapılmamış, ‘belediyeler bununla mücadele eder’ deniliyor. Ama diğer tüm konularda ruhsatı veren belediyeler sorumlu. Büyükşehir Belediyesi ilçelerde 15 metrenin üzerindeki yollar ve bakımından sorumlu. Seçim var diye biraz arkadaşlarımızı müssammakar davrandılar. Hatta bazı belediyelerin özellikle talimat verdiğini de duyduk. Zabıtalar bizzat bize söylediler. Bundan sonra kuralları uygulayalım. Tüm belediyeler aynı hassasiyeti gösterirse konu hep birlikte konu göğüslenmiş olur. Bu şikayetler de ortadan kalkar. Gece gündüz, hafta sonu demeden bana çok çabuk ulaşılıyorlar. Ben de bizim arkadaşlara söylüyorum ama bundan sonra belediye başkanı arkadaşları aramak zorunda kalacağım. Beni buna mecbur etmeyin” dedi.

“ERDEMLİ VE SİLİFKE’DE SIKINTI YAŞIYORUZ”
Erdemli ve Silifke Belediyesi ile ilgili hafta sonu sıkıntı yaşadıklarını kaydeden Başkan Kocamaz, “Erdemli ve Silifke Belediyesi Büyükşehir’e ait yerlerde işgal yaparak para alıyor. Orada bir tartışma yaşanıyor. Silifke’den bir zabıta beni arayarak yetki karmaşası yaşandığını bildirdi. Büyükşehir’e tahsis edilen yerlerdeki işgallerden ücret alındığını gördük. Zabıtalar ve belediyelerin bize ait yerlere bir şey koydurmuyoruz. Arkadaşları gönderdim bana liste ile getirdiler. Ama bize ait yerlere ilçe belediyeleri tezgahlar koydurmuş. Hangi belediye kimlerin aracılığıyla tezgah açıyor tespit ettirdik. Bunun yapılmaması lazım. Karşı karşıya gelmek istemiyoruz. Herkesi duyarlı olmaya davet ediyorum” dedi. 

TARHAN: “İLÇE BELEDİYELERİ SORUNU TEK BAŞINA ÇÖZEMEZ”
Başkan Kocamaz’ın işgal açıklamalarına cevap veren Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan,  sahil kenarındaki hazineye ait mülkiyetlerde ciddi sorun yaşandığı söyledi. İlçe belediyeleri olarak muzdarip olduklarını belirten Tarhan, “Bizim ruhsat verdiğimiz bir yer yok ama bunu belediyelerin tek başına çözmesi çok zor. Mülki amiri ve emniyeti devreye sokmadan bu sorunu çözmek çok zor. Çünkü Hazine işin kolayına gidiyor ecrimisil alıyor ve belge veriyor. Vatandaş da elindeki belge ile tüm haklara sahip olduğunu sanıyor. Bu başlı başına bir sorun. Hazinenin elindeki malı korumak hazinenin görevi. Herkes kendi malını korur. Defterdarlık, milli almakta kendi yerini korumalı. Bu konu belediyelerin üzerine atarak sorun çözülmez. Geçen yıl kaymakamlık kolluk güçleri ile dahi bu sorunu çözemedi. Ruhsat verilmesi yanlış ama onun dışında yasal olmayan işgaller de var. Buna bir bakıma hazine çanak tutmuş oluyor ecrimisil belgesi vererek. Bu koynu Vali bey ile görüşerek çözebiliriz. Belediyenin vatandaşın önüne atılması sıkıntı yaratıyor” diye konuştu.

TURGUT: “YANLIŞ BİLGİLENDİRME VAR”
Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut ise Büyükşehir Belediyesi’nin yanlış bilgilendiğini öne sürerek şunları söyledi: “Yanlış bilgilenme var. Sizin oradaki bir yere bizim ruhsat vermemiz söz konusu değil. Büyükşehir Belediyesi’nin yerlerine bizim ruhsat vermemiz söz konusu değil. O zabıta kim ise bana bilgisini verin ki ben de ona sorayım neden kendi belediye başkanını değil de sizi arıyormuş.” 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA