BU ÇIĞLIĞI DUYUN! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BU ÇIĞLIĞI DUYUN!


 

Mersin’de sosyal medya üzerinde örgütlenen kadınlar çocuk istismarına karşı savaş başlattı. İstismarcılara karşı uygulanan cezai yaptırımların daha caydırıcı hale getirilmesini isteyen kadınlar, ayrıca park gibi kamusal alanlardaki güvenlik tedbirlerinin artırılmasını istedi.

Mehmet Nabi Batuk

Çocuk istismarına karşı sosyal medyada örgütlenen onlarca kadın Özgür Çocuk Parkı’nda basın açıklaması düzenleyerek istismarcılara karşı uygulanan cezai yaptırımların ağırlaştırılmasını istedi. Açıklamaya onlarca aile çocukları ile katılırken, çocuk istismarı, şiddetine karşı yasadaki mevcut cezaların caydırıcı olmadığı vurgulandı. Ayrıca özellikle parklara güvenlik kameraları yerleştirilmesini isteyen kadınlar, yetkililerden artık konuya ilişkin daha duyarlı olunması çağrısı yaptı. Aileler adına açıklama yapan Hatice Çalışır, “Bugün burada toplanmamızın nedeni çocuklarımızın karanlık ellerde ortadan kaybolup katledilmesidir. Çocuklarımızın küçük masum bedenleri üzerine çullanmış insanlıktan payını almamış canilerin bir an önce caydırıcı cezalarla hak ettikleri cezaya çarptırılması ve bir daha yüreklerimizi dağlayan bu tür olayların yaşanmamasıdır. Ayrıca töre cinayetlerinin de bu bağlamda öne geçilmelidir. Güldünyalar, Özgecanlar, Nehirler, Eylüller, Leylalar ve benzer istismar ve cinayetlere kurban gitmiş biricik canlarımızın kirli ellerde soldurulmaması bu gidişatın durdurulmasını ana babaların daha fazla gözyaşı dökmemesini istiyoruz” dedi.

“CİNSEL TERÖRÜN DURDURULMASI EN ELZEM KONU HALİNE GELMİŞTİR”
“Çocuklarımız canlarımızın birer parçası, ülkemizin geleceği ve aydınlık yarınlarımızdır” diyen Çalışır, sözlerine şu cümlelerle devam etti: “Onlar yıllarca yemeyip yedirdiğimiz, giymeyip giydirdiğimiz, uğruna uykularımızı feda ettiğimiz evimizin neşeleri, ocağımızın tüten ateşi, gökyüzünde yıldız ve güneşimiz çocuklarımız. Onlar gülümseyebilsin diye her şeyi ana baba yüreğiyle göze aldığımız yaşam bahçemizin çiçekleri. Çocuklarımız ahlaksız ve canice hesaplarla kandırılıp, zorla kaçırılarak onların gülen gözlerini korku ve kaygıya bırakarak canlarını acıtan sapıkların canilerin cinsel terörün durdurulması bugün biz ana babalar için en elzem konu haline gelmiştir.” 

“AĞIR CEZAİ YAPTIRIMLAR DERHAL UYGULANMALI”
Çocuk istismarına karşı mücadelede en çok görevin kamu kurumlarına düştüğünü ve artık bir an önce gerekli tüm düzenlemelerin hayata geçirilmesi gerektiğini ifade eden Çalışır, “Belirttiğimiz gibi söz konusu caniler için mevcut hadım, yani ilaçlarla engellemek mümkün olmadığı gibi caydırıcıda olmuyor. Bu acıların yaşanmaması için sapık ve canilerin en etkin caydırıcı yöntemlerle cezalandırılmasını istiyoruz. Yetkililerimizin konuya ilişkin etkili ceza yöntemleri bir an evvel uygulayarak yürürlüğe koymasını talep ediyoruz. Biz bir grup duyarlı vatandaş ve en önemlisi anne ve baba olarak bu konuda acil çözüm bekliyoruz. Aynı zamanda her mahalle başında birer kamera en büyük taleplerimiz arasındadır” diye konuştu.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA