ŞEYTANLAR MİY’İ DEVRALDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ŞEYTANLAR MİY’İ DEVRALDI


 

Sportif, ekonomik ve yönetim olarak dibe vuran Mersin İdman Yurdu, 2018 yılı içerisinde bir kez daha Olağanüstü Kongre’ye gitti. Toplantı sonucunda MİY’in fanatik taraftar grubu olan Kırmızı Şeytanlar’ın eski başkanlarından Halil Türer kulübün başına geçti.

Mehmet Nabi Batuk

Kuruluşunun 98 yılında sportif olarak dibe düşen Mersin İdman yurdu’nda ekonomik ve yönetimde de kötü gidişat sürüyor. Nisan 2018’de dönemin MİY Başkanı Hamit İzol’dan koltuğu devralan Emlakçı Erol Antonie Vitel, görevinin başında ancak 4 ay kalabildi. Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen Olağanüstü Genel Kurul Toplantısında başkanlığı MİY’in fanatik taraftar grubu Kırmızı Şeytanlar’ın eski başkanı Halil Türer’e devreden Vitel’de pes etti. Öte yandan kongreye katılımın düşük olduğu dikkatlerden kaçamazken kent kamuoyunun önde gelen temsilcilerinden Mersin Valiliği ve Mersin Büyükşehir Belediyesi yöneticilerinden hiç kimse toplantıya katılmadı.

GÜNCEL BORÇ 95 MİLYON LİRA
Kuruluşunun 98 yılında olan 100’üncü yaşını görmeden her kulvarda dibi gören Mersin İdman Yurdu’nun güncel Borcu yaklaşık olarak 95 Milyon Lira olduğu açıklandı. En son 28 Haziran 2018 tarihinde güncellenen Denetim Kurulu raporuna göre kulübün gelirinin 3 Milyon 394 448 Lira olduğu açıklandı. Kulübün bankalara borcunun bulunmadığının açıklandığı raporda ticari borçlarının 18 milyon 151 bin 408 Lira, futbolcu, teknik heyet ve personele olan borcunun 18 milyon 151 bin 401 Lira,  Yöneticilere olan borcunun 2 milyon 542 bin 276 Lira, kamu kurumlarına olan borçlarının 13 milyon 108 bin 289 Lira, FİFA’da devam eden borçlarının 34 milyon 442 bin 420 Lira, icra ve dava borçlarının ise 24 milyon 116 bin 72 Lira olmak üzere toplamda 95 milyon 693 bin 166 Lira olduğu belirtildi.

 “TEK GAYEMİZ TAKIMIMIZIN YAŞAMASIDIR”
Olağanüstü Kongre Sonucunda kulüp başkanlığına seçilen Kırmızı Şeytanlar Taraftar Grubu eski Başkanı Halil Türer ise şunları söyledi: “Bugün burada çok coşkulu ve vaatlerle dolu bir konuşma yapmayı çok isterdim. Ancak kulübmüzün maddi açıdan geldiği nokta hepimizin malumudur. Bizim göreve dahil olmamızın tek nedeni Mersin İdman Yurdu bayrağının yere düşürülmemesidir. İdmanyurdu bugün amatör kümede de olsa ona sahip çıkıp mücadele edecek bir takımın oluşması için armanın şerefle taşınmasıdır. Gelecek yönetim dönemimizdeki tek gayemiz takımımızın yaşamasıdır. Derneğimizin ve kulübümüzün kapanmasına engel olmak için bugün bu listeyi yaptık ve huzurunuza çıktık. Bize güvendiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum.”

“KULÜBÜN KAPANMAMASI İÇİN GÖREVE TALİP OLDUK”
Sözlerinin devamında eski dönemlerde Mersin İdman Yurdu gibi dibe vuran Altınorduspor’u örnek gösteren Türer, “Altınordu Spor Kulübü 1995 – 1996 sezonunda 3’üncü ligden amatör kümeye düştü. 6 yıl boyunca amatör kümede kalan Altınordu, bizler gibi 1923 yılında kurulan neredeyse bir asırlık bir kulüptür. Belirli bir süre kulübü kapatmadan mücadele ettiren ve bugün gelinen noktada Türk futbolunun umudu oldular ve çok daha iyi noktalara geldiler. Biz bugün bayrağı devralırken aynı istekle kulübün kapanmaması için elbet bir gün yeniden küllerinden doğması için göreve talip olduk. 95 Milyon Liralık borcun ödenebilir bir yapıda olmadığı hepinizin malumudur. Gelecek sezondan itibaren biz eski futbolcular, yöneticiler ve alacaklılarla birebir görüşüp bütün borçların indirilmesi için çalışıp yaptıklarımızı sizlerle paylaşacağız. Yaptığımız her şey şeffaf olacak. Gelecek sezon takımımız Süper Amatör Küme’de yer alacak ve kentteki gençlere daha iyi imkânlar sağlayan bir kulüp olarak yaşamına devam edecek” şeklinde konuştu.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA