KALICI ÇÖZÜM BULUN! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KALICI ÇÖZÜM BULUN!


 

Mezitli ilçesinde yer alan Kayısıkent Sitesi Sakinleri sık sık yaşanan su kesintilerinden dertli. Son olarak yaşanan 7 günlük kesintinin ardından isyan bayrağı açan site sakinleri, MESKİ yetkililerinin kalıcı önlemler almasını bekliyor.

Mehmet Nabi Batuk

Mersin’in Mezitli İlçesi Deniz Mahallesinde yer alan Kayısıkent Sitesi’nde sık sık yaşanan su kesintileri site sakinlerini çileden çıkardı. Sitede son olarak yaşanan 7 günlük su kesintisinin ardından isyan bayrağını açan site sakinleri, 7 günde su şebekesindeki arızayı gideremeyen MESKİ ekiplerini topa tuttu. Büyükşehir Belediyesi’nin su kesintilerine karşı artık kalıcı önlemler almasını talep eden site sakinleri, su ihtiyaçlarını ise site içerisinde açılan kuyudan sağlamaya çalışıyor. Kuyudan evin balkonuna su çekmek zorunda kalan, site sakinleri kendi evlerinde artık yaşayamaz hale geldiklerini anlatıyor. Öte yandan bölgede çalışma yapan MESKİ ekiplerinden elde eden bilgiye göre; şebeke sisteminde bir kaçak olduğu ancak kaçak suyun toprak üstüne taşmaması nedeniyle arızanın bulunamadığı ve çalışmanın zaman öğrenildi. Onarım çalışmalarının gecikmesi site sakinlerini mağdur ederken; emekli polis memuru Oktay Sarı “7 günde bir su arızası çözülemiyorsa oradaki görevlilerin değiştirilmesi gerekiyor. Bu teknik ve diğer elemanların değiştirilmesi gerekiyor. Çünkü biz burada perişan durumdayız halimizi anca yaşayan bilir” diyerek tepkisini dile getirdi. 

 “7 GÜN BOYUNCA SUSUZ KALDIK AMA SİSTEMDE KESİNTİ GÖRÜNMÜYOR DEDİLER”

Memur emeklisi Cennet Barış ise 7 boyunca özellikle temizlik konusunda büyük sıkıntı yaşadıklarını ifade etti. Bel fıtığının olmasına rağmen 5’inci kattaki evine su taşımak zorunda kaldığını ifade eden Barış, çamaşır makinesine deterjan haznesinden su ekleyerek çamaşırlarını yıkadığını ifade etti. Barış, “Bizim her zaman sularımız kesiliyordu. Kurban Bayramı’nın Arife Günü’nden beridir bizim sularımız kesiliyor. Yetkili kurumların çağrı merkezlerinde kimi arıyorsak suyunuz kısa süre içinde gelecek dediler. Bir defasında MESKİ yetkilileri bizimle dalga geçer gibi sistemde bir kesinti olduğu görünmüyor dedi. Biz Haziran sıcağında 7 gün boyunca susuzum ama bana sistemde kesinti görünmüyor dediler. Benim 4 nüfuslu bir ailem var. Biz bir şekilde çaresine bakıyoruz ama sitemizdeki bebekli ailelerimiz ne yapacak? Kişisel temizlik ihtiyaçlarımızı karşılamak için eşin dostun evine gitmek zorunda kalıyoruz. Ben buradan kalkıp Yenişehir İlçesine ihtiyaçlarımızı karşılamak için gitmek zorunda kaldık” dedi.

“BİR SU ARIZASINI 7 GÜN BOYUNCA GİDERMEDE BU KADAR ÇARESİZ KALINABİLİR Mİ?"

Son 4 yıldır Kayısıkent Sitesi’nde ikamet eden Mehdi Barış isimli vatandaş, “Sularımız 7 gün boyunca akmadı. Önceki dönemlerde bir günlük iki günlük kesintiler yaşanıyordu. Sular kesilince biz Mersin’e akrabalarımızın yanına gidiyoruz. Başta inşaatlardan kaynaklı bir sıkıntı olduğunu düşündük ama yetkililerle konuştuğumuz küçük bir arıza olduğunu ve kısa sürede giderileceğini söylediler. Ama aradan 7 gün geçti suyumuz bir türlü gelmedi. Sonra başvurmadığımız yer kalmadı. BİMER’E yazdık 30 gün içinde geri dönüleceğini söylediler. Böyle bir şey olabilir mi biz 30 gün boyunca susuz mu yaşayacağız? MESKİ yetkilileri ile konuştuğumuzda sanki bizimle dalga geçer gibi arızayı bulduklarını ve giderdiklerini ve şebekeye suyu verdiklerini söylediler. Bir saat içerisinde suyun yeniden akacağını söylediler. Bende suyumuz gelirse bizden ne isterseniz onu yerine getireceğim dedim. Ama bekleyişimize rağmen suyumuz yine gelmedi. Ben hayatımda böyle sorumsuzluk görmedim. Çünkü ya sorumsuzluktur ya ciddiyetsizliktir yada seçim cezalandırmasıdır. Bir kurum bir su arızasını 7 gün boyunca gidermede bu kadar çaresiz kalabilir mi?” dedi.

“ANNEM MİKROP KAPMASIN DİYE KARDEŞİMİN EVİNE GÖNDERDİK”

Kayısıkent Sitesi’nde 11 senedir ikamet eden Barış Doğan isimli vatandaş ise sürekli yaşanan su kesintileri ile ilgili olarak yaşayamaz hale geldiklerini söyledi. Doğan, “Bir hafta boyunca suyumuz akmadı rezil olduk. Ben yaşlı annem ile birlikte kalıyorum. Annem açık bir kalp ameliyatı geçirdi. Biz o mikrop kapmasın diye onu hasta haliyle kardeşimin evine götürmek zorunda kaldık. Yeri geliyor sularımız bir ay boyunca akmıyor. Bu yüzden biz sitemizin içinde bir kuyu açtırdık. Temizlik ihtiyaçlarımız için bu kuyudan çatıya su çekiyoruz. Evde temizlik yapamadığımız için yaşadığımız yer hijyenik olmuyor. Annem sürekli hastalanıyor. Biz yetkilerin bir an önce bu su kesintilerine bir çare bulmasını istiyoruz” diye konuştu. 
 

“BURADA PERİŞAN DURUMDAYIZ HALİMİZİ ANCA YAŞAYAN BİLİR”

Emekli polis Memuru Oktay Sarı ise sık sık su kesintileri yaşadıklarını söyledi. Yetkililere çağrıda bulunarak artık kesintilere karşı kalıcı önlem alınmasını isteyen Sarı, “Önceki dönemlerde sık sık suyumuz kesiliyordu. Ama yakın tarihe kadar bir düzelme olmuştu. Ama bayramdan sonra su kesintileri yeniden yaşanmaya başladı. Buranın hatlarında herhalde bir eskime söz konusu. Bu su hatlarını bir an önce yenilemeleri gerekiyor ki buradaki insanlarımız rahat bir nefes alsınlar. Çünkü biz sık sık arıza ile karşılaşıyoruz. Sitemizin içinde bir artezyen var biz bahçelerimizi suladığımız bu sağlıksız su ile ihtiyaçlarımızı gidermeye çalışıyoruz. Bu kesintilerin giderilmesi için gerekli yerlerin harekete geçmesini istiyoruz. Bu kesintilerden artık çok usandık. Burada 7 günde bir su arızası çözülemiyorsa oradaki görevlilerin değiştirilmesi gerekiyor. Bu teknik ve diğer elemanların değiştirilmesi gerekiyor. Çünkü biz burada perişan durumdayız halimizi anca yaşayan bilir” şeklinde konuştu.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA