YEŞİLBOĞAZ: “ADALET TALEBİMİZ KARANLIKTA KALMAMALI” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

YEŞİLBOĞAZ: “ADALET TALEBİMİZ KARANLIKTA KALMAMALI”


 

Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, Çorum Katliamı’nın yıl dönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Adalet talebimiz karanlıkta kalmamalı” dedi.

Mersin Barosu Başkanı Avukat Bilgin Yeşilboğaz 27 Mayıs-10 Temmuz 1980 tarihleri arasında Çorum’da gerçekleşen katliamda 57 kişinin öldürülmesini ve yüzlerce kişinin yaralanmasını yayımladığı mesajla kınadı. Yeşilboğaz, geçmişte yaşanan bu tür vahşetlerin yeniden yaşanmaması için, siyasilerin ayrıştırıcı, ötekileştirici, düşmanlaştırıcı söylemler yerine; insanları bütünleştirici, toplumda barış, dostluk ve kardeşliğin egemen olmasını sağlayacak bir dil kullanmaları gerektiğini söyledi.

Ülkemizi karanlığa sürükleyen, insanlar arasında kin ve nefret tohumları eken zihniyetin son bulması gerektiğini ifade eden Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, “38 yıl önce gerçekleşen ve hafızalarımızdan silinmeyen Çorum katliamının bilançosu; 57 kişi ölmüş, 200’den fazla kişi yaralanmış, 300’e yakın ev ve işyeri tahrip edilerek yakılmış, binlerce aile memleketinden göç etmek zorunda kalmıştır. Bu karanlık olayın üstündeki perde maalesef aralanmamıştır. Hiçbir olay faili meçhul ve cezasız kalmamalı. Çorum’da yaşanan acı olayın faillerinin adalet önünde hesap vermesini istiyoruz. Adalet talebimiz artık karanlıkta kalmamalı. Demokrasi, özgürlük ve eşitlik adına konulan her bir taşın üstüne, biz de bir taş koymaya hazırız.

Bu vesileyle; hak, hukuk ve adalet kavramlarında yeri olmayan bu katliamı lanetliyor, katliamda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine sabırlar diliyorum” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA