AYAŞ ANTİK TİYATROSU 2 BİN YIL SONRA PERDELERİNİ AÇIYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AYAŞ ANTİK TİYATROSU 2 BİN YIL SONRA PERDELERİNİ AÇIYOR


 

Sanatseverler 3-8 Ağustos tarihleri aralığında, Roma Dönemi’nden kalma önemli bir eser olan 2000 yıllık Ayaş Antik Kenti’nde buluşacak. 2000 yıl sonra perdelerini yeniden açacak olan antik tiyatro, sanata gönül vermiş 500 konuğu ağırlayacak.

“Erdemli’de Güzel Şeyler Oluyor” sloganıyla duyurusu yapılan festivale gelen misafirler, tarihi Ayaş Antik Kenti’nde çadırlarda konaklayacak. Festival komitesi tarafından sağlanacak konaklama Akdeniz’in en güzel koylarından birinde, okaliptus ağaçlarının gölgesinde gerçekleşecek. Festival, konukların hem deniz tatiline hem de sanata doyacağı birçok etkinlik vaat ediyor. Katılımın ücretsiz olacağı festivalde tiyatro gösterilerinin yanı sıra sanat atölyeleri, söyleşiler, iletişim atölyeleri, müzik dinletileri, çeşitli sahne gösterileri ve daha fazlası sanatseverlerle buluşacak. 

KONUKLAR SANATA, TARİHE VE TATİLE DOYACAK
Hem Erdemli’nin tarihi ve kültürel zenginliklerini tanıtmayı hem de Erdemli halkını sanatla buluşturmayı hedefleyen Ayaş Antik Tiyatro Festivali’ne ilişkin açıklama yapan Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, “Erdemli’nin birçok medeniyete ev sahipliği yaptığına ve uzun yıllar sanat şehri olma misyonunu koruduğuna değinerek, bu misyonu korumak ve yeniden canlandırmak amacıyla tüm sanatseverlerin binlerce yıl sonra bu tarihi mekanda toplanacaklarını bildirdi. Ayaş Antik Tiyatro Festivali’nin bugüne kadar yapılmış tiyatro festivallerinin içinde tarihi ve kültürel önemi bakımından farklı bir yerde konumlanacağını ifade eden Başkan Tollu, “Binlerce yıl sonra bu sahnede yeniden oyunlar oynanacak. Zaman geçiyor, kültürler değişiyor ama tiyatronun birleştirici gücü her dönemde geçerliliğini koruyor. Ayaş’ta düzenlediğimiz bu festival; tarihin, tozlu sayfalardan çıkarılıp sahne ışıklarının altına getirilme hikayesidir. Bu organizasyonda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Konukların sanata, tarihe ve tatile doyacağı farklı bir festival bizleri bekliyor.” ifadelerine yer verdi. 
Ayrıca katılımcıların www.ayasantiktiyatro.com adresine yapılan başvurulardan seçilerek, festival komitesi tarafından davet edileceği bildirildi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA