ZEYNE’NİN CAZİBESİ ARTTI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ZEYNE’NİN CAZİBESİ ARTTI


 

Mersin’in Gülnar İlçesi’ne bağlı Zeyne Mahallesi’nde bakımsızlıktan kaderine terk edilen mesire alanı, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan bakım, onarım ve yenileme çalışmalarının ardından, cazibe merkezi haline geldi.

Tarihi değerlerin gün yüzüne çıkarılması, bakım ve onarım çalışmalarının yanında, bugüne kadar birçok kazıya verdiği sayısız desteklerle kentin tarihi değerlerine sahip çıkan Mersin Büyükşehir Belediyesi, mazisi 800 yıl öncesine dayanan Şeyh Ali Semerkandi Türbesi’nin de yer aldığı alanda gerçekleştirdiği bakım-onarım ve yenileme çalışması ile takdir topladı. Belediyeden yapılan açıklamaya göre; Zeyne Mahallesi ‘Pınarbaşı Piknik ve Mesire Alanı’nda mevcut bankların bakım ve onarımını gerçekleştirerek yeni ilave oturma gruplarını vatandaşın hizmetine sunan Büyükşehir Belediyesi, Gülnar Belediyesi ile ortaklaşa yürüttüğü çalışma ile yaklaşık 300 metrekarelik bir alanda peyzaj, bin 530 metrekarelik alanda parke taşı ve 400 metrelik bordür döşeme işlemi ile mesire alanını tozdan ve çamurdan kurtardı.

Bundan 800 yıl önce Orta Asya’dan Zeyne’ye gelip yerleşen İslam düşünürü Şeyh Ali Semerkandi’nin bir kerameti olarak çınar ağacı altından çıkan ve şifalı olduğuna inanılan su ile tanınan Zeyne Pınarbaşı Piknik ve Mesire Alanı, yeni yüzüyle her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlamaya devam ediyor. Bölge halkı ise gerçekleştirilen çalışmalardan memnuniyetlerini dile getirirken, mesire alanının eski halini hatırlamak bile istemediklerini ifade ediyor.
Mesire alanının kurtulduğunu aktaran Muhammed Dut, “Burası 40 sene belediyeydi ve 4 tane belediye başkanı gördü” dedi. 
Mesire alanında ziyaretçilere yöresel ürün satışı yapan Aysel Dut ise “Eskiden bizim çocukluğumuzda, tozun, toprağın, çamurun içiydi burası. Bir ihtilal döneminde buranın kenar duvarları çekildi, toprak da mucur yapıldı. O günden bu yana da bir şey yapılmadı. Ama Kocamaz geldi, parke taşları döşendi, çiçekler dikildi. Allah Başkanımızın yar ve yardımcısı olsun, anası, atası nurda yatsın” diye konuştu. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA