AVM SAPIĞINA 5 YIL HAPİS CEZASI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AVM SAPIĞINA 5 YIL HAPİS CEZASI


 

Mersin’de giyim mağazasında genç bir kadını taciz ettiği iddiasıyla yargılanan sanık, 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Sanığın pes dedirten savunmasına ise hakimden tokat gibi cevap geldi.

SONER AYDIN

Mersin'de 16 Temmuz 2017'de Forum AVM içersindeki bir giyim mağazasında alışveriş yapan 26 yaşındaki S.T. isimli kadını taciz ettiği iddiasıyla suçlanan S.A.’nın yargılanmasında karar çıktı. Mersin 7'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 2. duruşmasında tutuksuz yargılanan sanık S.A hazır bulundu. Mahkeme hakimi, duruşmada bilirkişi tarafından güvenlik kameralarında yapılan incelemelerin ardından hazırlanan raporu okudu. Hakim, raporda sanık S.A'nın aynı gün içerisinde 3 farklı kadına daha cinsel saldırı eyleminde bulunduğunun, fotoğraflarla tespit edildiğini belirtti. Savunmasında “Elini kolunu sallayarak yürüyorum” diyen sanığa çıkışan mahkeme hakimi, “Senin gibiler yüzünden kadınlar sokağa çıkmasın mı? Asıl senin gibiler sokağa çıkmamalı. Bir pala bıyıklıya denk gelseydi de görseydin gününü” dedi. 

“KADINLAR SOKAĞA ÇIKMASIN MI?”
Olay günü yaşananları anlatan mağdur kadın S.T., “Annemle birlikte alışveriş mağazasında ürünlere bakarken birden birinin kalçama ve bacaklarımın arasına dokunduğunu hissettim. Sanığı görünce annemle birlikte müdahale ettik. Sanığı çevredekilerin de yardımıyla güvenlik ve polis ekiplerine teslim ettik. Ardından karakola gidip şikayetçi oldum” ifadelerini kullandı.
Mahkeme hakimi mağdur S.T.’nin ifadesinin üzerine sanık S.A’ya dönerek, “İfadende sarhoştum, hatırlamıyorum demişsin ama 4 farklı kadını taciz etmişsin. Nasıl oluyor bu anlat bakalım?” diye sordu. 
Sanık S.A. mahkeme hakiminin sorusuna “Ben sürekli elimi kolumu sallayarak yürürüm. AVM’de kadınlar vardı, öyle denk gelmiş” diye yanıt verince mahkeme hakiminden görülmemiş bir tepki geldi. “O zaman kadınlar dışarı çıkmasın mı?” diyen hakim, “Oldu kadınları dışarıya çıkarmayalım artık istersen. Senin gibi adamları dışarıya bırakmayacaklar, içeride tutacaklar asıl. Elin de ne hikmetse bir erkeğe denk gelmemiş. Bir pala bıyıklıya denk gelseydi de görseydin gününü. Elini kolunu sallayarak yürürmüş. O eline, koluna sahip olacaksın” dedi. 
Hakimin, karara ilişkin savunması istemesinin üzerine S.A şunları söyledi: “Ceza evine değil, dünya evine girmek istiyorum. Nişanlım var. Onunla evlenmek istiyorum. Başıma gelen şey çok kötü bir durum. Olaydan sonra bir süre işe de gidemedim. Sosyal medyadan olaydan sonra linç kampanyası başlatıldı hakkımda. Zor günler geçirdim. Yaşanmasını istemediğim bir olay geldi başıma. Özür diliyorum” 
Ancak S.A’nın savunması ceza almasını engelleyemedi. Mahkeme hakimi, S.A’ya mağdur S.T.’nin vücut dokunulmazlığını ihlal ettiği gerekçesiyle 5 yıl hapis cezası verdi. 

“BAŞKA KADINLAR BÖYLE ŞEYLER YAŞAMASIN”
Sanık S.A.’ya verilen cezanın örnek olmasını isteyen genç kadın ise, “Böyle insanlar, bu tür olayların sadece şikayetle bitmeyeceğini iyice öğrenmeli. Hiç bir kadının böyle bir olayla karşı karşıya gelmesini bir daha istemiyorum” dedi. 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA