BALIK ÇİFTLİKLERİ AYDINCIK’A SIÇRADI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BALIK ÇİFTLİKLERİ AYDINCIK’A SIÇRADI!


 

Mersin’in Silifke İlçesi tarihi Dana Adası çevresinde yoğunlaşan balık çiftlikleri Aydıncık İlçesi’nde de kurulmaya başlandı.

SONER AYDIN

Mersin’de 2008’deki başarısız girişimin ardından geçtiğimiz yıl balık çiftliği faaliyetlerine başlayan şirketler Silifke Dana Adası arasında yoğunlaşırken, Anamur ve Aydıncık’ta da faaliyetlere başladı. 

ÖN İZİN ALINDI
Agromey Gıda ve Yem San. Tic. A.Ş. tarafından Aydıncık İlçesi Yenikaş Mahallesi Soğuksu Mevkii açıklarında, 101.250 m2 alanda Agromey 1 Nolu Tesis ve 101.250 m2 alanda Agromey 2 Nolu Tesis olmak üzere 2 adet deniz alanında oluşturulacak polietilen kafeslerde her bir alanda 2 bin ton/yıl kapasite ile çipura ve levrek balıklarının yetiştirilmesi planlanıyor. İlk olarak Mersin Valiliği Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Agromey Gıda ve Yem San. Tic. A.Ş.’ye ön izin verildi.  
Proje kapsamında Agromey 1 ve 2 Nolu Tesiste yılda 4 bin ton balık yetiştirilecek ve bu miktarın 2 bin tonu çipura, 2 bin tonu ise levrek olacak. Proje alanı deniz yüzeyi olduğundan mülkiyeti devletin hüküm ve tasarrufu altında. ÇED sürecinin tamamlanmasından sonra Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nden kiralama yapılacak. 

BAKANLIK PROJEYE “UYGUN” BULDU
Mersinliler binlerce yıllık tarihe sahip Dana Adası çevresinde kurulan balık çiftlikleriyle mücadele ederken Aydıncık’ta yapılması planlanan projeye onay çıktı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Agromey Gıda ve Yem’in yaptığı Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Başvuru Dosyası’nı inceledi ve uygun bularak, projeye ilişkin ÇED Süreci başlamıştı.
 
AGROMEY’E KARABURUN’DA İZİN YOK!
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 5 Ocak 2017’de İzmir’in Karaburun ilçesinde üç yeni balık çiftliği projesi için Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) süreci başlatıldığını duyurdu. Başlatılan ÇED süreci kapsamında 24 Ocak’ta proje sahibi Agromey şirketinin temsilcileri ve Bakanlık yetkilileri tarafından  “Halkın Katılımı” başlığı adı altında gerçekleştirilmek istenen bilgilendirme toplantısına, balık çiftliklerine karşı çıkan Karaburunlular izin vermedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA