ÖĞRENCİLERE TERCİH DESTEĞİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÖĞRENCİLERE TERCİH DESTEĞİ


 

Mersin’de şehrin merkezinde belli noktalara Liselere Geçiş Tercih Danışma Stantları kuruldu.

Ortaokulu tamamlayan ve önümüzdeki yıl liselere okuyacak olan 8.sınıf öğrencileri ve ailelerini liselere heyecanı ve telaşı başladı. 2 Temmuz tarihinde başlayan tercih işlemleri 13 Temmuz Cuma gününe kadar devam edecek.

STANTLARDA ÖĞRENCİ VE VELİLERE REHBERLİK YAPILIYOR
Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü bu ilk defa uygulanan liselere geçiş ve yerleşme sürecinde öğrenci ve ailelerine yardımcı olmak ve rehberlik etmek üzere örnek bir uygulamaya imza atarak şehir merkezi ve ilçelerde merkezi konumda bulunan alanlara Liselere Geçiş Tercih Danışma stantları kurdu.
Alışveriş merkezleri, ortak alanlar ve insanların yoğun kullandığı bölgelerde kurulan danışma noktalarında uzman öğretmen ve yöneticiler tarafından öğrencilerin lise geçiş tercih işlemleri anlatılıyor ve rehberlik yapılıyor.

“ORTAOKULU BİTİREN BÜTÜN ÖĞRENCİLER TERCİH YAPACAK”
Müdürlükten yapılan açıklamaya göre; 2017–2018 eğitim ve öğretim yılında ortaokul ve imam hatip ortaokulu 8’inci sınıfını tamamlayan öğrenciler ile Açık Öğretim Ortaokulundan mezun olmuş olan bütün öğrenciler liselere yerleşmek üzere tercih işlemi yapacaklar.
Sınavla öğrenci alan okulların belirlenen kontenjanlarına puan üstünlüğü ve tercihleri doğrultusunda yerleştirme yapılacak. Sınavsız ve yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullara ise okulların türü, kontenjanı ve konumuna göre öğrencilerin ikamet adresleri, okudukları ortaokul, tercih önceliği, okul başarı puanları, devam-devamsızlık ve yaş kriterleri göz önünde bulundurularak yerleştirilecekler.

TERCİH DANIŞMA ALANLARINDA TERCİH EV YERLEŞTİRME SÜRECİ İLE İLGİLİ HER TÜRLÜ BİLGİ VERİLİYOR
Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından şehir merkezi ve ilçelerde merkezi konumda bulunan alanlara kurulan Liselere Geçiş Tercih Danışma stantlarında tercih ve yerleştirme süreci ile ilgili her türlü bilgi veriliyor.  

“BÜTÜN ÖĞRENCİ VE AİLELERİNE ULAŞARAK SÜRECİ EN SAĞLIKLI ŞEKİLDE SONLANDIRMAK İSTİYORUZ”
Bütün okullarda öğrenci ve aileler tercih işlemlerinde yardımcı olmak ve yerleştirme süreciyle ilgili bilgi vermek üzere danışma birimleri oluşturulduğunu söyleyen İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, şehir merkezi ve bütün ilçelerde de en merkezi alanlara danışma noktaları oluşturarak ulaşılır olmayı sağladıklarını belirtti.
Bu yıl defa ilk uygulanacak olan liselere geçiş ve yerleşme sürecini en sağlıklı şekilde yürütmek için bütün okullarda velilere yönelik toplantılar yaptıklarını kaydeden Koca, afiş, broşür v.b bilgilendirici dokümanlar yayınlayıp dağıtımını yaptıklarını sözlerine ekledi.
Şehir merkezi ve bütün ilçelerde oluşturulmuş olan danışma stantları tercih işlemlerinin sona ereceği güne kadar hizmet vermeye devam edecek. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA