GÜNDE ORTALAMA 25 KM KOŞUYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

GÜNDE ORTALAMA 25 KM KOŞUYOR


 

Gazi ve şehitler anısına Mersin’den İstanbul’a koşmak amacıyla 1 Haziran’da yola çıkan amatör atlet Bekir Zengin, Bolu’yu da geride bıraktı. Günde ortalama 25 kilometre yol kat eden Zengin 15 Temmuz Darbe Girişiminin 2’inci yıldönümünde Şehitler Köprüsüne varmayı planlıyor.

Mehmet Nabi Batuk 

Mersin'den 1 Haziran 2018 tarihinde tüm şehit ve gaziler için "15 Temmuz Vefa Koşusu"nu başlatan Amatör atlet Bekir Zengin, Bolu'yu da geride bıraktı. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından tüm şehit ve gaziler anısına Mersin Valiliği’nde gerçekleştirilen törende Ay Yıldızlı bayrağı devralarak yola çıkan Zengin, günde ortalama 25 kilometre yol kat ediyor. Sırtında taşıdığı bayrağı 15 Temmuz Darbe Girişiminin ikinci yıldönümünde, onlarca insanın katledildiği İstanbul Şehitler Köprüsü'ne ulaştırmak isteyen Zengin, bayrağı Cumhurbaşkanı’na teslim ederek şehit aileleri ile birlikte göndere dalgalandırmayı amaçlıyor. 

“TÜM ŞEHİTLERİMİZ İÇİN KOŞUYORUM”
Koşusunun 32’inci gününde moralinin yüksek olduğunu ve 944 kilometrelik etabı her gün 25 km koşarak parça parça tamamladığını ifade eden Zengin, "Hedefim, 15 Temmuz'da İstanbul Şehitler Köprüsü'ne ulaşmak. Akşam 20.00-21.00 gibi köprüye ulaşmayı hedefliyorum. Köprüye girdiğim zaman da Cumhurbaşkanımız, bakanlarımız ve şehit ailelerinin de orada bulunmasını temenni ediyorum. Şehit ve Gazi ailelerimizin de orada olmasını isterim. Çünkü Mersin'den alarak omzumda taşıdığım bayrağı, 15 Temmuz'da şehit aileleri ile birlikte de gönderde dalgalandırmak istiyorum" diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA