“BALIK ÇİFTLİKLERİNİN DOĞAYA VE ÇEVREYE ZARARI YOK!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“BALIK ÇİFTLİKLERİNİN DOĞAYA VE ÇEVREYE ZARARI YOK!”


 

Mersin Valiliği dün balık çiftlikleri ile ilgili gazetemizde çıkan habere yanıt verdi. Yanıtta, yeni kurulacak balık çiftliklerinin çevreye, doğaya ve bölgenin tarihine zarar vermeyecek şekilde olduğu ifade edildi.

SONER AYDIN

Mersin Valiliği’nden dün gazetemizin manşetinde yer alan “Mersin’e yeni balık çiftlikleri kuruluyor!” başlıklı habere yanıt geldi. 
Haberde adının geçmemesine rağmen açıklama yayınlayan Mersin Valiliği yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Bazı yerel basın yayın organlarında İlimizde yeni kurulacak balık çiftlikleriyle ilgili Kalkınma Kakanımız Sayın Lütfi Elvan’ın, “Bunların mevzuat açısından karadan 900-1100 metre uzakta olması gerekirken Mersin’de bunun 1900 metreye çıkarılacağı” yönündeki ifadelerine yer verilerek haberlerde sanki böyle olmayacakmış gibi bir izlenim verilmeye çalışılmış olup, Valiliğimizce yapılan incelemede ilgili firmaların ÇED raporu için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne verdikleri balık çiftliği kurulum yerleri koordinatları ile ilgili yapılan teknik çalışma sonucunda Sayın Kalkınma Bakanımız Lütfi Elvan’ın da ifade ettiği gibi yeni kurulacak balık çiftliklerinin çevreye, doğaya ve bölgenin tarihine zarar vermeyecek şekilde Dana Adası’na en yakın olanının mesafesi 3000 metredir. Sahile en yakın projenin uzaklığı 2950 metre civarındadır. Diğer projelerin ise sahile ve adaya uzaklığı 3000 metreden fazladır. Ayrıca ilimiz Silifke ilçesi sınırları Dana Adası mevkinde belirlenen bölgede halen faaliyet gösteren en yakın balık çiftliği Sayın Kalkınma Bakanımız Lütfi Elvan’ın açıklamalarında belirttiği üzere kendisinin gayretleri sonucu 1900 metrenin de ötesine adaya yaklaşık olarak 2900 metre mesafeye ve ana karaya en yakın noktada faaliyet gösteren diğer balık çiftlikleri ise sahile 2800 metre mesafeye çekilmiştir.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA