MERSİN MİLLETVEKİLLERİNE BEKLENTİLER UYARISI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN MİLLETVEKİLLERİNE BEKLENTİLER UYARISI!


 

Yeni dönem Mersin milletvekillerine şehrin haklarını sonuna kadar savunarak hak ettiği yatırımları alması için çağrı yapan MTB Başkanı Özdemir, bu sayede milletin kendilerine teslim etmiş olduğu emanetin gereğini yerine getirmiş olacaklarını vurguladı.

24 Haziran cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinde AKP’den 4, CHP’den 3, HDP, İYİ Parti ve MHP’den de 2’şer milletvekili Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne gönderen Mersin’in, yeni dönem milletvekillerinden beklentilerini Mersin Ticaret Borsası (MTB) Başkanı Ö. Abdullah Özdemir dillendirdi. 

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Başkan Özdemir, bir seçim döneminin daha geride kaldığını söyleyerek, “Cumhurbaşkanlığı Yönetim Sisteminin ilk meclisi teşekkül etti. Mersin’den 5 farklı partiden 13 milletvekili seçildi. Yeni dönemde, milletvekillerimizden öncelikli beklentimiz, esas görevleri olan ve anayasada belirtilen yasama ile ilgili görevlerini yaparken, aynı zamanda Mersin’in sorunlarının çözümü için de hep birlikte, bir takım ruhu ile çaba göstermeleridir.
Önceki dönemlerde kanun tasarıları hükümetten gelir, meclis bunu onaylardı. Yeni dönemde Bütçe Kanunu dışındaki tüm kanun teklifleri milletvekilleri tarafından verileceği için, genel olarak meclisin ve milletvekillerimizin ülke yönetimindeki ağırlığı artacaktır” dedi.

“ŞEHRİN HAKLARINI SONUNA KADAR SAVUNUN”
Mersin milletvekillerinin kent adına yapacakları en önemli görevlerden birinin Bütçe Kanunu görüşmeleri sırasında şehrin haklarını sonuna kadar savunmaları olduğunu dile getiren Ö. Abdullah Özdemir, “Mersin’in kamu yatırım ve hizmetlerinden hak ettiği payı alabilmesi için, milletvekillerimizin son derece dikkatli olmaları ve bir ekip halinde çalışmaları gerekmektedir. Bütçe sürecinde milletvekillerimiz ilimizdeki odalar, borsalar, sivil toplum örgütleri, toplumsal kesimlerin temsilcileri ve kanaat önderleri ile yakın temas halinde olmalıdır.

“İRTİBATTA OLALIM”
Ankara’da görev yapacak milletvekillerimizin, Mersin ile bağlantılarını mümkün olduğunca güçlü tutmalarının, Mersin’e hizmet yolunda bir ön şart olduğuna inanıyoruz. Bunun başarılmasında; Mersin yerel medyasının mümkün olduğunca yakından takip edilmesi, vatandaşlarımızla Ankara’da görüşmek yerine, Mersin’e düzenli olarak ziyaretler yapılması ve bu ziyaretlerde vatandaşlarımızla görüşme imkanı sağlayacak irtibat ofisleri oluşturulması, şehrimizin kanaat önderi konumunda bulunan kişi ve kurumlarıyla devamlı irtibat halinde olunması gibi yöntemlerin çok yararlı olacağını düşünüyoruz.

“MUHALİFLERİN DE GÖRÜŞLERİNİ ALIN”
Milletvekillerimiz; Sadece kendilerine ve partilerine destek verenlerin değil, muhalif kesimlerin de, ilimizle ilgili konulardaki görüşlerini takip etmelidir. Sesini duyurma imkanı olmayan geniş toplumsal kesimler ile iletişim kurabilecek mekanizmaları geliştirmeli.  Ulaşılabilir olmaya özen göstermeli. Meclis çalışmalarına aktif biçimde katılarak kentimiz ile ilgili konuları yakından takip etmeli. Mersini ilgilendiren konular Meclis gündemine geldiğinde, Mersin kamuoyu bilgilendirerek, etkin bir lobi gücü oluşturmalı. 
Kendilerinin yasama konusundaki çalışmaları ve yürütme ile ilgili girişimleri hakkında Mersin kamuoyunu bilgilendirmeli. Kendi aralarındaki iletişimi canlı tutarak, birlik ve beraberlik içinde hareket etmeye ve uzlaşmaya dayalı bir üslup kullanmaya özen göstermeli,
Parti farkı gözetmeksizin, şehrimizle ilgili asgari müştereklerde bir araya gelerek, her türlü siyasi mülahazanın üzerinde, ortak bir Mersin siyasetinin geliştirilmesine öncülük etmelidirler.

“EMANETİN GEREĞİNİ BÖYLE YERİNE GETİREBİLİRSİNİZ”
İfade ettiğimiz beklenti ve önerilerin dikkate alınması halinde, milletvekillerimiz Mersin’in sorunlarının çözümünde etkin bir rol oynayabilecekleri gibi, milletimizin kendilerine teslim etmiş olduğu emanetin de gereğini yerine getirmiş olacaklardır. 
Her fırsatta dile getirdiğimiz “ülkeler ülkelerle, şehirler ise şehirlerle yarışır” gerçeği, meclis çalışmaları esnasında, milletvekillerimizin de karşısına çıkacaktır. Değerli milletvekillerimizin, bu yarışta Mersin’in menfaatlerini korumak için, ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalışacaklarından kuşkumuz yoktur.
Bu duygu ve düşüncelerle tüm milletvekillerimizi tebrik ediyor, bu zorlu ve onurlu görevde başarılar diliyor, 27. Yasama Dönemi’nin ülkemiz ve kentimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz” diye konuştu. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA