ŞAMPİYONA SONA ERDİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ŞAMPİYONA SONA ERDİ


 

Türkiye’de ikinci kez Mersin’in ev sahipliğinde düzenlenen ‘Bedensel Engelliler Yelken Türkiye Şampiyonası’ sona erdi.

Mersin Valiliği himayelerinde, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu ve Türkiye Yelken Federasyonu işbirliği ile Mersin’in ev sahipliğinde ikincisi düzenlenen, ‘Bedensel Engelliler Yelken Türkiye Şampiyonası’ bugün yapılan final yarışlarının ardından yapılan ödül töreni ile sona erdi. 25 Haziran, 1 Temmuz 2018 tarihleri arasında Mersin Balıkçı Barınağı açıklarında gerçekleştirilen Şampiyonada, Türkiye geneli 21 Bedensel Engelli Sporcunun katıldı. Sporcular 6 gün boyunca Junior, bayanlar ve erkekler olmak üzere üç farklı kategoride milli takımlara seçilebilmek için kıyasıya mücadele etti.

Şampiyona sonunda Bayanlarda birinci Miray Ulaş, ikinci Sema Paker, üçüncü Kübra Özer olurken, Gençlerde birinci İbrahim Köseler, ikinci Hüseyin Karadağ, üçüncü Büşranur Çelik, Erkeklerde ise birinci Hüseyin Akbulut, ikinci İbrahim Kalay ve üçüncü Refik Aktuğ oldu. 
Şampiyonanın son günü yapılan Final yarışlarının ardından Mersin Yelken Kulübünde yapılan ödül törenine Mersin Vali yardımcısı Mahmut Halal, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Albay Oğuz Bavbek, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Vedat Akyar, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu (TBESF) Yönetim Kurulu Üyesi ve Yelken As Başkanı Gülden Nacar Ayboğa, TBESF Yönetim Kurulu Üyesi ve Yelken Teknik Kurul Başkanı Aynur Olgaç, Sporcular ve aileleri katıldı.
Yapılan ödül töreninin ardından ‘Bedensel Engelliler Yelken Türkiye Şampiyonası’ sonunda Şampiyonada dereceye giren sporcular Milli takımlara seçilerek ülkemizi 16-22 Eylül 2018 tarihlerinde Amerika’nın Sheboygan Kentinde düzenlenecek olan 2018 Paralimpik Dünya Yelken Şampiyonasında (2018 Para World Sailing Championships) temsil etmeye hak kazandı.
Ödül töreninde dereceye giren sporculara madalya ve kupaları Mersin Vali yardımcısı Mahmut Halal, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Albay Oğuz Bavbek, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Vedat Akyar ve Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu (TBESF) Yönetim Kurulu Üyesi ve Yelken As Başkanı Gülden Nacar Ayboğa tarafından verilirken, TBESF Yönetim Kurulu Üyesi ve Yelken Teknik Kurul Başkanı Aynur Olgaç tarafından Şampiyonaya katkı sağlayan kurum ve kuruluş temsilcilerine birer teşekkür Plaket takdim edildi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA