ECZANE SALDIRISINDA SURİYELİ IRKÇILIĞI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ECZANE SALDIRISINDA SURİYELİ IRKÇILIĞI!


 

Mersin’in Tarsus ilçesinde muadil ilaç yüzünden çıkan tartışma sonrası bir grubun sopa ve parke taşlarıyla eczaneye saldırması sonucu 1’i ağır 4 kişi yaralandı. Olayı Suriyeli sığınmacıların çıkardığına dair paylaşımlar tepki çekti.

Olay, Tarsus Devlet Hastanesi karşısında bulunan bir eczanede meydana geldi. Alınan bilgiye göre, eczaneye ilaç almaya gelen bir kişi ile eczane çalışanları arasında muadil ilaç tartışması çıktı. Diğer vatandaşların araya girmesiyle eczaneden ayrılan kişi daha sonra kalabalık bir grupla tekrar eczaneye geldi. Parke taşları ile eczaneye saldıran şahıslar, eczane çalışanlarından Süleyman Kaya'yı ağır yaralarken, eczanede çalışan diğer 3 kişiyi de çeşitli yerlerinden yaraladı. Çevredekilerin ihbarıyla olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Saldırıyı gerçekleştirdikleri iddia edilen 3 zanlı gözaltına alınırken, yaralanan eczane çalışanları hastaneye sevk edildi. Polis olayla ilgili inceleme başlattı.

Sosyal medyada olayın Suriyeli bir sığınmacı ve beraberindeki grup tarafından gerçekleştirildiği öne sürülerek bu yönde paylaşımlar yapıldı. Ancak Suriyelilere tercümanlık yapan bir kişinin olayı çıkardığına yönelik bilgiler alınırken, paylaşımlarda ırkçılık yapılması tepki çekti. Bu arada Sağlık Bakanlığı'nca, Mersin'de nöbetçi bir eczaneye yapılan saldırı kınandı. Bakanlıktan olaya ilişkin yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, "Bakanlık olarak olayın takipçisi olacağız. Böyle bir olayın bir daha yaşanmaması ve sağlıkta şiddetin son bulması için gereken tedbirleri almaya devam ediyoruz" ifadesine yer verildi. (İha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA