“BU KANUNSUZ EMRİ UYGULAMAYIN” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“BU KANUNSUZ EMRİ UYGULAMAYIN”


 

Bakan Süleyman Soylu’nun CHP’li il başkanlarının şehit cenazelerindeki protokole katılmaması talimatına CHP’den sert tepki geldi. Talimatı kanunsuz bir emir olarak nitelendiren CHP İl Başkanı Adil Aktay, talimatın yerine getirilmemesi çağrısı yaptı.

CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Cumhuriyet Halk Partili il başkanlarının şehit cenazelerinde protokole kabul edilmemeleri için Valiliklere gönderdiği talimata sert tepki gösterdi. Soylu’nun kararının “Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu partisine yönelik büyük bir saygısızlık” olarak niteleyen Aktay, konuyla ilgili Mersin Valiliği'ne de bir dilekçe gönderdi. Mersin Valisi Ali İhsan Su'yu, Anayasanın 137. maddesi uyarınca, söz konusu emri uygulamamaya davet eden Aktay, dilekçesinde “Bu son derece kötü niyetli ve açıkça mevzuata aykırı bir kanunsuz emirdir. Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın Kanunsuz Emir’le ilgili 137. maddesi: ‘Kamu hizmetlerinde herhangi bir sıfat ve suretle çalışmakta olan kimse, üstünden aldığı emri, yönetmelik, tüzük, kanun veya Anayasa hükümlerine aykırı görürse, yerine getirmez ve bu aykırılığı o emri verene bildirir’ demektir” cümlelerini kullandı.

TALİMATI UYGULAMAYIN
Mersin Valiliği internet sitesinde bulunan ve 05 Mayıs 2012 tarih ve 28283 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Ulusal ve Resmi Bayramlar ile Mahalli Kurtuluş Günleri, Atatürk Günleri ve Tarihi Günlerde Yapılacak Tören ve Kutlamalar Yönetmeliği’nin ekinde yer alan Genelgeye göre düzenlenmiş olan il protokol listesinin 24. sırası iktidar partisi, ana muhalefet partisi ve TBMM’de grubu bulunan diğer partilerin il başkanlarına ayrılmıştır diyen Aktay sözlerini şu cümlelerle devam etti: “İçişleri Bakanı Soylu’nun bu yasal listeyi keyfi bir kararla tanzim etmeye CHP’yi devlet protokolünden çıkarmaya kalkışması tam bir hukuk tanımazlıktır. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu partisine ve değerlerine yönelik büyük bir saygısızlıktır. Kendisine hak ettiği cevap partimizce verilecektir. Ancak Mersin Valisi olarak sizde bu kanunsuz emri yerine getirmemek ve bu kanunsuzluğu size emri veren makama bildirmekle yükümlüsünüz. Bu nedenle, size yönelik bu kanunsuz emre karşı Anayasal görevinizi yerine getirmenizi ve söz konusu talimatı uygulamamanızı talep ediyorum.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA