CENNET CEHENNEM’E SEYİR TERASI VE ASANSÖR GELİYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

CENNET CEHENNEM’E SEYİR TERASI VE ASANSÖR GELİYOR


 

Mersin Valisi Ali İhsan Su, ‘Akkale Antik Limanı’, ‘Kız Kalesi’ ve ‘Cennet Cehennem Ören Yeri’ turizm alanlarında incelemelerde bulundu.

Valilikten yapılan açıklamaya göre; Erdemli Kaymakamı Avni Kula, Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir ve Silifke Müze Müdürü Nilgün Yılmazer’in de eşlik ettiği programına, Erdemli'nin Kumkuyu Mahallesi'nde bulunan ‘Akkale Antik Limanı’ turizm alanını inceleyerek başlayan Vali Su, burada sürdürülen çevre düzenlemeleri hakkında yetkililerden bilgi aldı. Daha sonra restorasyon çalışmaları tamamlanan ‘Kız Kalesi’ turizm bölgesine geçen Vali Su, incelemelerinin ardından, programına Narlıkuyu'da bulunan ‘Cennet-Cehennem Örenyeri’ turizm alanlarını gezerek devam etti. Vali Su, burada halihazırda devam eden çevre düzenlemeleri ve restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyerek yapımına başlanacak olan seyir terası ve asansör projesi hakkında yetkililerden bilgi aldı.

VALİ SU ÇAMLIYAYLA’DA İNCELEMELERDE BULUNDU

Mersin Valisi Ali İhsan Su ayrıca, Çamlıyayla ilçesini de ziyaret ederek, ilçede yapımı devam eden yatırımlar ile bazı tarihi ve turistik alanları inceledi. Valilikten yapılan açıklamaya göre; İl Jandarma Komutanı Albay Yusuf Ziyaeddin Cavlak, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Albay Oğuz Bavbek ve İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne'nin de eşlik ettiği programda, ilk olarak Çamlıyayla Kaymakamı Uğur Ünsal'ı ziyaret eden Vali Su, ilçenin mevcut durumu hakkında bilgi aldıktan sonra çarşı esnafı ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Esnaf ve vatandaşlarla bir süre sohbet ederek onların sorun ve taleplerini dinleyen Vali Su, programına Kasım Ekenler Çok Programlı Lisesi'nde yapımı devam eden Elektrik ve Elektronik Atölyesi ile 8 Derslikli İmam Hatip Ortaokulu inşaatını gezerek devam etti. Kale önü mevkiinde yapılacak olan Kültür Han ile ilgili de bilgi alan Vali Su, akabinde Halk Eğitim Merkezi bünyesinde hizmet veren Gümüş İşleme Atölyesi ile İğne Oyası Kursu'nu da ziyaret ederek, kursiyerlerle yakından ilgilendi, onlardan ürünlerin tasarımı ve üretimi ile ilgili bilgi aldı. Halk Eğitim Merkezi’nin ardından 2 bin metre rakımlı bir tepede bulunan orman gözetleme kulesi ve Namrun Kalesi’ne de bir ziyaret gerçekleştiren Vali Su, İlçe Emniyet Binası ve Milli Parklar Oteli inşaatlarını da inceledikten sonra programını, 'Saklı Cennet' olarak bilinen turistik yeri ziyaret ederek sonlandırdı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA