“BU DÜŞMANLIK NEDEN?” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“BU DÜŞMANLIK NEDEN?”


 

Mersin Minibüsçüler Odası Başkanı Aziz Biricik, raylı sistemin gelmesi ile birlikte dolmuş ve minibüslerin GMK Bulvarı üzerinden kaldırılmasına karşı çıktı. Yıllardır GMK Bulvarı üzerinde çalıştıklarını belirten Biricik, “Bu insanları mağdur etmenin, ötelemenin anlamı yok. Dolmuşçu esnafına karşı bu

SONER AYDIN

Mersin Minibüsçüler Odası Başkanı Aziz Biricik, kentte yaşanan ulaşım krizini gazetemize değerlendirdi. Kentteki ulaşım krizini Büyükşehir Belediyesinin yanlış politikalarına bağlayan Biricik, ulaşıma dair alınan kararlar sırasında bin 100 üyeli dolmuşçu esnafına da danışılmasını istedi.

“GMK KAPATILIRSA EKMEĞİMİZDEN OLURUZ!”

Mersin’de önümüzdeki günlerde alt yapı çalışmalarına başlanacak olan raylı sistem projesi ile birlikte Gazi Mustafa Kemal (GMK) Bulvarı üzerindeki dolmuş ve otobüsler kaldırılacak.  Kararla birlikte kente trafiğinin rahatlayacağını savunan Büyükşehir Belediyesi Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Mersin’de günde bin 440 araç şehrin içinde dönüyor. Trafiği kilitleyenler de bunlar. Bunların mutlaka üçünün dördünün birleşerek otobüslere dönmesi lazım. Sayıyı da bu şekilde azaltmamız lazım. İşte raylı sistem bunun için çok önemli. Raylı sistem tamamlandıktan sonra GMK üzerinde ne dolmuş kalacak ne de belediye otobüsleri kalacak. Sadece raylı sistem orada hizmet verecek. Arkadaşlarımız ‘o güzergah doğru mu’ diye soruyorlar. Bunu ne siz bilirsiniz ne ben bilirim. Ben trafik mühendisi değilim, siz de değilsiniz. Bunu bizzat işin uzmanları sayımlar yaparak belirlediler ve Ulaşım Master Planı içerisinde 2. Çevre Yolu yani Okan Merzeci Bulvarı transit yol olarak tespit edildi. GMK Bulvarı da insanların en fazla taşındığı bölge. Raylı sistem için belirlendi. Diğer dolmuş ve otobüsler ise toplayıcı görevini görecekler. Ama GMK sadece raylı sisteme hitap edecek” ifadelerine yer verdi.

“DURAK YERLERİ GENİŞLETİLİRSE SORUN ORTADAN KALKAR”

Mersin Minibüsçüler Odası Başkanı Biricik ise kentte binlerce insana hizmet veren dolmuş ve minibüslerin raylı sistem ile birlikte GMK Bulvarı üzerinden kaldırılmasına tepki gösterdi. GMK Bulvarı üzerinde tıkanmaya neden olan durakların genişletilmesi ve modern hale getirilmesi ile birlikte sorunun çözüleceğini dile getiren Biricik, “Yıllardır o hat üzerinde çalışıyoruz. Toplu taşımayı yapan insanların hakkı yok mu? Bu insanların ailesi var, çoluk çocuğu var yazık değil mi. Bu insanları mağdur etmenin, ötelemenin anlamı yok. Dolmuşçu esnafına karşı bu düşmanlık niye? Oradaki tek sıkıntı iki durağımızın dar olması. Bu duraklar genişletilir ve sivil araçların girişi engellenirse sorun ortadan kalkar. Tıkanan bölgeler olan Pozcu Postanesi ve Forum Durağı genişletilirse, alt yapısı düzeltilirse sorun kalmaz. Yaşat Durağı’nda da aynı sorunu yaşadık. Orayı genişlettiler sorun ortadan kalktı” dedi. 

“DOLMUŞLARIN BİRLEŞİP OTOBÜS ALINMASINA FİKRİNE KARŞIYIZ”

Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın kent merkezindeki araç sayısını düşürmek adına dolmuş ve minibüslerin birleşerek otobüslere dönüşmesi fikrine karşı çıkan Biricik, “Biz buna karşıyız. Hepimiz araçlarımızı yeniledik. Araçlarımıza kamera sistemi taktırdık. Kentte tespitli E plakalarımız var. Bu plakalar İçişleri Bakanlığı tarafından verilen bir haktır. Bizim bu hakkı delmemiz mümkün değil. Herkesin kendisine göre bir görevi var. Biz de Bakanlığın kararı ile 1988’den beri kentte hizmet veriyoruz. Bir araya gelip otobüs alma şansımız yok. Esnaf da bu durumdan son derece rahatsız. Bu dolmuşçu esnafına karşı olan bir düşmanlıktır. Esnafa sorulmadan bir dayatma söz konusu. Bu tür kararlar alınırken bize danışılmıyor. Belediye meclisinde kararlar alınıyor. Güzergah üzerindeki durak ceplerinin belirlenmesinde dahi bizim görüşümüz alınmıyor. Bize danışılsa biz belediyeye yardımcı oluruz” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA