SİLİFKE’NİN FATURASI TURGUT’A MI KESİLECEK? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SİLİFKE’NİN FATURASI TURGUT’A MI KESİLECEK?


 

CHP’li Silifke’de 24 Haziran’da en fazla oyu Erdoğan ve AKP’nin almasının yankıları devam ediyor. CHP’li Mezitli ve Yenişehir’in aksine Silifke’de İnce’ye düşük oy çıkması nedeniyle faturanın Belediye Başkanı Turgut’a kesileceği konuşuluyor.

SONER AYDIN

Mersin’de 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekili seçimlerinin yankıları devam ediyor. Kent genelinde kan kaybeden CHP, merkezin dışındaki tek ilçesi olan Silifke’de de kan kaybetti. 2017 referandumunda yüzde 64, 2 ‘Hayır’ çıkan Silifke’de 24 Haziran seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan ismi çıktı. 3.875 sandıkta oy kullanılan Silifke’de1 milyon 124 bin 733 seçmen sandığa gitti.

İLÇEDE AKP VE ERDOĞAN İSMİ BİRİNCİ ÇIKTI!

30 Mart yerel seçimlerinde CHP’nin adayı Mustafa Turgut yüzde 34 oy alarak ilçeyi partisine kazandırmıştı. 2017 referandumunda ise rekor sayılabilecek bir ‘Hayır’ın çıktığı Silifke’de Belediye Başkanı Mustafa Turgut büyük övgü almıştı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun büyük önem verdiği ilçede geçtiğimiz günlerde Yörük Türkmen Kültürü ve Değerlerini Yaşatma Çalıştayı gerçekleştirildi. Silifke 1. Yörük Çalıştayı’nın açılış konuşmasını Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Turgut, ‘Yirmi yıl önce tanıma onuruna eriştiğim ve yirmi yıldır da dürüstlüğünden, çalışkanlığından, mütevaziliğinden ve devlet adamlığından en ufak bir sapma gözlemlemediğim ve liderimiz olmasından büyük onur duyduğum Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu kentimizde ağırlamaktan büyük onur ve mutluluk duyduk” ifadelerini kullanmıştı.

Ancak Cumhurbaşkanı seçiminde ilçede, AKP’nin adayı Recep Tayyip Erdoğan yüzde 38,48, CHP’nin adayı Muharrem İnce yüzde 38,12, İYİ Parti’nin adayı Meral Akşener yüzde 21,93 oy aldı. Milletvekili seçiminde ise Millet İttifakı yüzde 54,31 ile birinci çıktı ancak partilerin aldığı oy dağılımında şok bir sonuç çıktı. 24 Haziran’da partilerin düzeyinde sandıktan AKP çıktı. CHP’li Silifke’de oyların 28,72’sini alan AKP birinci parti çıktı. CHP ise oyların yüzde 28,65’ini alarak ikinci parti oldu. Mersin’de sürpriz yapan İYİ Parti ise oyların yüzde 24,85’ini aldı. Kentte hayal kırıklığına uğrayan MHP de oyların yüzlerin 13’ünü alarak dördüncü parti oldu.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA