TARAFTAR YÖNETİME TALİP | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TARAFTAR YÖNETİME TALİP


 

Kilit kongreye sayılı günler kala yönetime talip olduğunu açıklayan taraftar, 8 ay kulübü yöneten Hamit İzol ve ekibi bayta olmak üzere kulübü bugünlere getirenlere tepki göstererek, hatalarını üstlenerek, hesap vermeleri çağrısı yaptılar.

Genç Mersin İdman Yurdu Taraftarlar Derneği Başkanı Alaaddin Bulut, dernek binasında yaptığı basın açıklaması ile ilki 30 Haziran’da, çoğunluk toplanamaması halinde ise 7 Temmuz’da yapılacak kongrede yönetime talip olduklarını açıkladı.

Açıklamasında; kulübü bugünlere getiren kişi ve uygulamalarına eleştiri getiren Bulut, sert açıklamalarda bulundu. 

“YOK OLMA TEHLİKESİ İLE KARŞI KARŞIYAYIZ”
Kulübün 93 yıllık tarihinde en zor, en belirsiz ve en karanlık günlerini yaşadığını söyleyen Alaaddin Bulut, “Bu süreçte sevdamız olan takımımız yok olma tehlikesi ile karşı karşıyadır. 2015-2016 sezonunda Süper Lig’den düşme ile başlayan durdurulamayan süreç 3 yılda bizi 5 lig birden düşerek Süper Amatör Küme’ye kadar getirmiştir .Gelen yönetimlerin hiçbirisi ne mevcut takımı yaşatmak ne de yeni bir planı hayata geçirmek adına başarı sağlayamamışlardır.
Takımımız ne kadar Süper Amatör Ligi’ne düşmüş olsa da bizler kapatılmasını kabullenemiyoruz. Bu formanın, bu armanın, bu renklerin yaşaması için mücadele edilmesi gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

ALACAKLI YÖNETİCİLER KİM?
Bulut, gelinen süreç itibari ile kulübün kaderine terk edildiğini savunarak, geçen sezon ortasında yönetimi devralan Hamit İzol ve ekibinin iki ayrı planları olduğunu açıkladıklarını anımsattı. Bulut, “İzol v ekibinin birinci planı; alacaklılarla görüşüp borçları makul seviyeye indirerek takımı yaşatmaktı. İkinci plan ise BAL liginden bir takımın adını Mersin İdman Yurdu yaparak borçsuz olarak tekrar yukarılara çıkarılmasıydı. Ama ne A planı ne de B planı uygulanmamıştır.
Takımımızın borç listesi şeffaf bir şekilde paylaşılmamıştır. Taraftarın son yapılan kongrede istediği özellikle alacaklı görünen eski yöneticiler listesi, bir türlü kamuoyuna deklare edilmemiştir. 
Geçmiş dönemlerde usulsüzlükler yapıldığı sürekli dillendirilse de hiç kimse hakkında yasal bir süreç başlatılmamış konuşulanlar hep hava da kalmıştır. Bir usulsüzlük olup olmadığı; var ise bunla ilgili yapılan başvuruların kamuoyuna şeffaf biçimde açıklanması gerekmektedir.
Öncelikli olarak tüm alacaklıların tek tek dökümünü gösteren bir liste yapılıp, bu borçları kimin yaptığını kimin imzası ile bu borçların bu seviyeye geldiğini ortaya çıkartmamız gereklidir. İdmanyurdu sevgisi ile kalbi atan binlerce insan bu hale düşmemizin sebebi olanları net olarak bilmelidir.
Alacaklı olan eski yerli yada yabancı futbolcu, teknik heyetlerle nelerin görüşüldüğü ne kadar bir indirim yaptıkları, kimlerin indirme yanaşmayıp bu sürece zemin hazırladıklarını ve son olarak görüşmeler neticesinde toplam borcun hangi seviyeye kadar düşürülebildiğinin net olarak öğrenilmesi gereklidir. Alacaklı olan kişilerden borcundan feragat ettiğine dair yazılar alınmış mıdır? 
Taraftardan oluşacak olan bir yönetimin alacaklı olan eski futbolcularımızla ve teknik heyetlerle daha iyi diyalog kurup gereken borcundan feragat ettiklerine dair yazıları alabileceğini onlarında tek mücadelesi takımı yaşatmak isteyen taraftarı kırmayacaklarını düşünüyoruz” dedi.

“HAMİT İZOL VE YÖNETİMİ BELEDİYEDEN NE KADAR DESTEK ALDI?”
Hamit İzol ve yönetiminin görev aldıkları 8 aylık süreçte belediyeden ne kadar destek aldıklarını da soran Başkan Alaaddin Bulut, kurum kuruluşlardan sağladıkları katkıyı da açıklamalarını istedi. Takımda sadece futbolculara asgari ücret ödendiği, maaşı yüksek olan futbolcuların elden çıkartıldığı, herhangi bir gelir elde edilmeden Nurullah Kaya ve Mahmut Metin’in Tarsus’a gönderildiğini dile getiren Bulut, “Borçların ödenemeyeceği anlaşıldıktan sonra B planı denen MESKİSPOR’a devre arasında neden oyuncu desteği verilip BAL’a çıkabilmesi için destek verilmemiştir. Tarsus’a destek verilene kadar MESKİSPOR’a destek verilseydi bugün bir takım bulma sorunumuz olmayacaktı.

“YÖNETİME TALİBİZ”
30 Haziran günü için olağanüstü kongre kararı alan emanetçi ve kulübü kilitlemeye gelmiş olan yöneticilerde sadece hazin sonun tecelli etmesini beklemektedirler. Bütün bu gelişmeler ışığında yıllardır güvenip bu sefer karanlıktan çıkacağız galiba diye bekleyen taraftarların umutları yok olma noktasına gelmiş, koskoca Mersin’in en büyük markası olan ve birleştirici tek gücü olan takımımıza sahip çıkılmamıştır. Amatör liglerin en dibine bile düşse, son nefesini verene kadar takımın yaşatılması adına; logosunun-armasının-isminin hiç kimseye kullandırılmaması için kulübün geçek sahipleri olan taraftarların idaresinde kurulacak bir yönetim ile mücadele edilmesinden yanayız.
Bu nedenle Mersin İdman Yurdu sevdalısı taraftarlar olarak son nefesimize kadar inadına İdmanyurdu diyeceğimizin bilinmesini yönetime talip olduğumuzu armamızı yaşatmak için gerekirse Süper Amatör ligde oynayıp sahaya aslanlar gibi Mersin’in gençleri ile çıkacağımızı bunları sağlamak için yönetime talip olduğumuzu tüm spor camiasının bilgilerine sunarız.
Cumartesi tüm kırmızı lacivert sevdalılarını kongremize bekliyoruz” diye konuştu. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA