CHP: “MERSİN’DE YENİDEN SAYIM YAPILMALI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

CHP: “MERSİN’DE YENİDEN SAYIM YAPILMALI!


 

Mersin’de bir milletvekili yurtdışı oyların etkisi ile MHP’ye kaptıran CHP, gözünü geçersiz oylara çevirdi. İl Başkanı Aktay’dan Mersin’de geçersiz oyların yeniden sayılması konusunda yaptıkları başvurunun reddedildiğini açıklayarak, bu duruma tepki gösterdi.

CHP’nin kalesi olarak görülen ve özellikle cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin yakaladığı rüzgar ile adeta Mersin’de patlama yapması beklenen CHP’de, hüsranın üzüntüsü sürürken, gözler geçersiz oylara çevrildi. Mersin’de bir milletvekili yurtdışı oyların etkisi ile MHP’ye kaptıran CHP, gözünü geçersiz oylara çevirdi. İl Başkanı Adil Aktay’dan Mersin’de geçersiz oyların yeniden sayılması konusunda çağrı geldi.

“AYRIMCILIK YAPILIYOR”

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Aktay, geçersiz oyların yeniden sayılması konusunda Mersin'de ayrımcı bir tutum sergilendiğini savunarak, tepki gösterdi. Seçimlerin adaletli ve hukuka uygun olarak neticelenmesi için Seçim Kurullarının tüm partilere eşit davranmasının bir zorunluluk olduğunu ifade eden Aktay, “Ne yazık ki Mersin’de yaşanmakta olanlar eşitlik duygusunu ciddi bir biçimde zedelemektedir. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin itirazları üzerine, Adana, Düzce ve Bartın'da geçersiz oylar yeniden sayılırken, Cumhuriyet Halk Partisi'nin, Mersin'deki geçersiz oyların yeniden sayılması talepleri  ilçe seçim kurullarınca reddedilmiştir. Bu çifte standarda dayalı, ayrımcı tutum  kamu vicdanını derinden yaralamaktadır.

Seçim sonuçları üzerindeki gölgelerin kalkması ve milli iradenin aslına uygun olarak şekillendiğinin ortaya çıkarılması için Mersin'de de geçersiz oyların yeniden sayılması bir zorunluluktur. Bu amaçla hukuki ve demokratik mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Mersin İl Seçim Kurulu ile Yüksek Seçim Kurulu'nu bu konuda hassas davranmaya ve  bütün partiler için eşit uygulamalar benimsendiğini göstermeye davet ediyoruz” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA