Mersin’de usulsüzlükler sosyal medyadan ifşa edildi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin’de usulsüzlükler sosyal medyadan ifşa edildi


 

GİZEM EKİCİ

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinde Mersin’de yaşandığı iddia edilen usulsüzlükler sosyal medyada gündem oldu. Bazı hesaplardan yapılan paylaşımlarda müşahitlerin görev yapmasının engellendiği, bir okul müdürünün odasında gizlenmiş oylar tespit edildiği, sandık kaçırıldığı, torbaların açık geldiği, elektriklerin kesildiği, bir okul müdürünün ise okula 2 torba oy pusulasıyla geldiği öne sürüldü.

İşte o iddialardan bazıları; “@otekilerpostasi: Mersin Akdeniz Özgürlük Mahallesi’nde Naciye Filizay İlkokulu`da polisin yoğun baskısı var. HDP müşahitlerinin kartları alındı. Yoğun itirazlardan sonra 2 kişinin kartları iade edildi. Birçok kişi müşahit kartları olmasına rağmen sınıflara alınmıyor.

@mklerdnc: Mersin Çağdaşkent Anadolu Lisesinde okul müdürünün odasında gizlenmiş oylar tespit edildi. Avukatlar ve müşahitler tutanak tuttu.

@SilifkeT: Arkadaş Mersin’de sandık görevlisiyim YSK’nın verdiği sandık görevlilerinin ismi bulunan sandık başkanında İYİ Parti ve Saadet Partililer’in ismi yazmıyor, bu tuhaf değil mi elle yazılacakmış ya kağıtlar değişirse.

@yasarbilen:  Mersin Türk Telekom ilköğretim Okulunda müşahit kartı olmamıza rağmen AKP’li okul sorumlusunun polise söylemesiyle polis tarafından okuldan uzaklaştırılıyoruz.

@jhopeloji:  MersinTarsus’ta İstiklal İmam Hatip Okulunda sandık kaçırılmıştır. Lütfen ilgilenin ve yayın!

Mersin Türk Telekom İlköğretim Okulunda torbaların açık geldiği ve konuya ilişkin tutanak tutulduğu öğrenildi.

@ZelalAslaann: Mersin Mezitli bölgesinde elektrikler kesildi. Sanıyorum açıklamalarda kedileriniz olacak

@secimizleme: Mersin Yenişehir'de siyasi parti ve adayların resmi kampanya süresi bittiği ve seçim günü kampanya yasağı olmasına rağmen bayrak ve afişler kaldırılmamıştır.

@secimizleme;  Mersin Yenişehir'de siyasi parti ve adayların resmi kampanya süresi bittiği ve seçim günü kampanya yasağı olmasına rağmen bayrak ve afişler kaldırılmamıştır.

@gizzery  Mersin Mezitli İmam Hatip Lisesi 1149 nolu sandık odasında insanlar 1'den fazla oy kullanıyor imza atmadan. Lütfen yayalım!

@secimizleme:  Mersin Pirireis İlkokulunda torbaların çoğunun açık geldiği bildirildi.

@toplmsalozgrlk: Mersin Mezitli İmam Hatip Lisesinde listede adı olmayan 2 kişinin oy kullanıldığı belirlendi, tutanak tutulması için avukatlar bekleniyor.

@sirEmraltunekin: Mersin Akdeniz ilçesine bağlı Demirhisar Köyü İlkokulu AKP gözlemcileri var diğer partilerden gözlemci yok ayrıca AKP'li gözlemciler ve polisler halkı sandıklardan uzak tutmaya çalışıyorlar gereğini arz ederim

@kartallartw: Mersin de HDP’ye en çok oy çıkan Şevket Sümer Mahallesindeki Ertuğrul Gazi Orta Okulunda polis oyunu kullanan kişileri dışarıya çıkarıyor. Sandık müşavirlerinden başka kimsenin içerde kalmasını bırakmıyorlar.

@muspetadamm: Mersin- Viranşehir 75.Yüzyıl Okulunda AKP kolları insanları dışarı çıkarıyormuş. Şimdilik sıkıntı azalmış fakat sayımda sorun çıkabilir. Akşam için o okula acil destek lazım.

@fatihze08984272: Mersin Demirtaş Mahallesi Alsancak İlköğretim okulunda sorun var başkalarının yerine imza atılmış lütfen ilgilenin”.

BÜYÜKŞEHİR ARACINDAN KAÇAK OY PUSULASI MI ÇIKTI?

Ayrıca; Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne ait bir resmi araçta da kaçak oy pusulası yakalandığı öne çıkan iddialardan oldu.

Çağdaşkent Mahallesi Çağdaşkent Anadolu Lisesi’ne mühürlü zarflarla girmeye çalışan şüpheliler yakalandı. Mühürlü zarfların Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin logosu bulunduğu resmi plakalı araçta yakalanmasının görüntüsü sosyal medyada yayıldı. CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı sosyal medya hesabında belediyenin aracının fotoğraflarını da paylaşarak , “Çağdaşkent Anadolu Lisesi'nde içinde mühürlü zarflar bulunan resmi belediye aracını yakaladık. Okula zarfları sokmaya çalışan kişilere gereken yapıldı, karakoldalar” paylaşımında bulundu.

Atıcı öte yandan Mersin Toroslar Hasan Akel Anadolu Lisesi'nde seçmen listesinde bulunmayan kişilere oy kullandıran sandık başkanı hakkında da şikayette bulunduklarını açıklayarak, “Gerekli tutanakları tuttuk. Suç duyurusunda bulunacağız. Bağımsız yargıya hesap verecek. Çocuklarımızın geleceğini kimseye yedirmeyiz!” paylaşımı yaptı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA