Mersin sandığa gitti | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin sandığa gitti


 

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinde Mersin’de kurulan 3 bin 896 sandıkta 1 milyon 270 bin 128 seçmen oy kullanmaya gitti. Büyük çapta sorunun yaşanmadığı seçimlerde, ufak çaplı tartışmaların dışında bir sorun yaşanmadı.

Soner Aydın – Mehmet Nabi Batuk

Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerinde, Mersin’de gerçekleştirilen oy verme işlemlerinde kurulan 3 bin 896 sandıkta 1 milyon 270 bin 128 seçmen oy kullanmaya gitti. Oy kullanma işlemi kent geneline bakıldığında sorunsuz şekilde sona erdi. Seçimde görev alan Mersin Barosu ile Oy ve Ötesi Derneği gönüllülerinden alınan bilgilere göre, bazı okullarda yaşanan ufak çaplı tartışmaların dışında herhangi bir sorun yaşanmadı.

MUHTARLAR OKULLARA ALINMADI!

Mersin’de dün gerçekleştirilen tarihi seçimde muhtarlar, İl Yüksek Seçim Kurulu’nda alınan karar gereği okullara alınmadı. Muhtarlar oy kullanma sürecinde vatandaşları etkileyebileceği iddiası ile okul dışına çıkartıldı. Seçmen kartı olmayan vatandaşlara yardımcı olmak amacıyla okullarda olduklarını belirten muhtarlar ise, “Okul içine parti görevlileri, müşahitler, vatandaşlar girebiliyor ancak bize izin verilmiyor. Biz vatandaşlara yardımcı olabilmek amacıyla okullara gidiyoruz. Bu uygulamanın kaldırılmasını istiyoruz” diye tepki gösterdi.

YAŞLI VE ENGELLİ VATANDAŞLAR UNUTULDU

Kentte yer alan ve seçmen bilgileri muhtarlarda asılı olduğu dönem içerisinde engelli ve yaşlı olduklarını muhtarlıklara bildirmeyen vatandaşlar ise kendi imkânları ile oy kullanmaya gitti. Akdeniz ilçesinde yer alan Gazi Ortaokulu’nda oy kullanan bir yaşlı çift, saatlerce evinin önünde servis beklediklerini ancak servisin gelmemesi nedeniyle komşuları tarafından oy kullanmaya getirildiğini söyledi. Sıcak havaya rağmen kendileri için zor olsa da gelip oy kullanmak istediklerini ve vatandaşlık görevlerini yerine getirmek istediklerini ifade eden yaşlı çift, kendilerini unutan yetkililere tepki gösterdi.

 

HDP’Lİ MÜŞAHİTLERİN KARTLARINA EL KONULDU

Bazı bölgelerde HDP’li müşahitler güvenlik görevlilerinin engeline takıldı. Akdeniz ilçesinde yer alan Özgürlük Mahallesi Naciye Filizay İlkokulu`da emniyet güçleri bazı HDP’li müşahitlerin kartlarına el koydu. Bunun üzerinde yoğun bir tartışma yaşanırken işlemlerin ardından yoğun itirazın ardından 2 kişinin kartları yeniden iade edildi. Okulda birçok kişinin müşahit kartı olmasına rağmen sınıflara alınmadı.

BEKÇİLER OKULLARDA GÖREV ALDI!

Oy kullanma işleminin gerçekleştirildiği okullarda bekçiler de görev aldı. Mersin’de 30 Nisan’da yemin ederek göreve başlayan 500 bekçi, polislerle birlikte okul içlerinde ve önlerinde güvenliği sağlamak amacıyla hazır bulundu.

Öte yandan birçok bölgede olduğu gibi Turunçlu Mahallesi’nde Abdullah Günaydın İlköğretim Okulunda polisin sonuçları izlemek isteyen insanları okula almadığı, bahçedeki yurttaşları da dışarı çıkardığı öğrenildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA