Konteyner Limanı bekliyor, MIP büyüdükçe büyüyor! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Konteyner Limanı bekliyor, MIP büyüdükçe büyüyor!


 

Mersinli sanayicilerin devletten 10 yıldır beklediği Konteyner Limanı vaadi yerinde sayarken Mersin Limanı’nı işleten MIP büyüdükçe büyüyor.

SONER AYDIN

TCDD Mersin Liman İşletmesini 2007’de 36 yıl süreyle devralan PSA International ve Akfen Holding ortaklığıyla kurulan Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği A.Ş. (MIP) 176.335 m2 ilave dolgu alanı yapacak.

2009 yılında alınan Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) olumlu raporu ile 123.677 m2 alanda genişleme kararı alındı. ÇED olumlu kararının ardından ilk olarak 27.912 metrekarelik alanda genişleme çalışması yapıldı. Ancak geriye kalan 95.765 m2’lik alanda ise dolgu alanlarının plan onay aşamasında yapılan çalışmalar sonucunda gerek ana mendirek alanı içerisinde kalan T.C.D.D. Mersin Limanı’na gelecek gemiler ile Ataş ve Petrol ofisi iskelelerine yanaşacak gemilerin manevra güvenliğinin sağlanabilmesi, gerekse yapılacak dolgu maliyetinin uygulanabilir limitler dışında olduğu tespit edilmesi sebebi ile herhangi bir inşaat çalışması yapılmayarak bu alanın yapımından vazgeçildi.

 

LİMAN KURVAZİYER ÖZELLİĞİNİ YİTİRECEK!

Yeni proje kapsamında ise; ÇED Olumlu kararına göre inşası tamamlanmış olan 27.912 m2’lik alanın güneyine ve batısına toplam 176.335 m2’lik ilave dolgu alanı yapılacak.

Proje kapsamında yeni yapılacak dolgu nedeniyle, liman kurvaziyer özelliğini yitirecek.

Bu nedenle, mevcut kurvaziyer limanın güneyinde yeni yapılacak dolgu üzerinde 11.845 m2’lik (176.335 m2 lik dolgu alanına dahil) alana sahip yeni bir kurvaziyer liman oluşturulacaktır. Projenin hayata geçmesi ile limanın mevcut 2,6 milyon TEU

(Twenty-foot Equivalent Unit) olan mevcut konteynır kabul (elleçleme) kapasitesini yaklaşık 3,6 milyon TEU’ya, mevcut stoklama kapasitesi ise 2,1 milyon TEU dan 2,9 milyon TEU ya çıkacak.

 

36 AYDA TAMAMLANACAK

950 milyon TL bedelle yapılması planlanan ilave dolgu, tarama ve diğer inşa işlemlerinin toplam 36 ayda tamamlanması planlanıyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA