AKKUYU NGS’NİN ESKİ YÖNETİCİSİ CASUSLUKTAN TUTUKLANDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKKUYU NGS’NİN ESKİ YÖNETİCİSİ CASUSLUKTAN TUTUKLANDI


 

Yeni bir casus skandalı da, Akkuyu’daki santralı kuracak Rus devlet şirketleri arasında yer alan Inter RAO’da patlak verdi.

Haber Merkezi

Resmi bir açıklama yapılmamakla birlikte, şirkette üst düzey yönetici olan Karina Tsurkan’ın Romanya hesabına casusluk yaptığı gerekçesiyle gözaltına alındığı ileri sürülüyor.
Rusya’nın önde gelen devlet enerji şirketlerinden Inter RAO’nun üst düzey yöneticisi Karina Tsurkan, casusluk suçlamasıyla ülkesinde gözaltına alındı. Tsurkan, Türkiye’nin ilk nükleer santralı Akkuyu’da bir süre yönetim kurulu üyeliği de yapmıştı. Casus skandalına ilişkin Inter RAO’dan Resmi bir açıklama yapılmamakla birlikte, Tsurkan’ın Romanya için casusluk yaptığı gerekçesiyle gözaltına alındığı ileri sürülüyor.
Tsurkan hakkında 20 yıla kadar hapis cezası istenebileceği belirtiliyor. Tsurkan, geçen yıla kadar Akkuyu Nükleer Anonim AŞ’de Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yaptı. Akkuyu Nükleer AŞ’nin 2017’deki genel kurulunda, Tsurkan’ın yerine yönetim kuruluna Cüneyd Zapsu atanmıştı.
Mersin-Akkuyu’da 4 bin 800 megavat kurulu güçte inşa edilecek santralın temeli kısa süre önce atıldı. Akkuyu Nükleer AŞ kaynakları, casusluk iddialarıyla ilgili soruları yanıtsız bıraktı. Kaynaklar, Tsurkan’ın 17 Şubat 2017’de şirketle ilişiğinin kesildiğine işaret etti, casusluk iddialarının Akkuyu Nükleer AŞ’yi ilgilendirmediğini belirtti.
Tsurkan, Inter RAO’nun resmi internet sitesinde yer alan biyografisine göre Moldova’da bir üniversiteden mezun oldu. 2010-2011 yıllarında şirketin Moldova, Ukrayna ve Romanya ile ilişkilerinden sorumlu olarak görev yaptı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA