“KURUMSAL EGOİZM ÖNE ÇIKTI” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“KURUMSAL EGOİZM ÖNE ÇIKTI”


 

Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Akdeniz Meyve Sineği ile mücadelede yetersiz kalınmasını Alata ile beraber başlattıkları projenin Valilik tarafından ellerinden alınmasına bağladı. Başkan Kocamaz, “Maalesef kurumsal egoizm öne çıktı, o yüzden bu kadar uzadı” dedi.

SONER AYDIN

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi 2018 Yılı Haziran Ayı Toplantısı’nın İkinci Birleşimi’nde Akdeniz Bölgesi’nde ciddi sıkıntılara yol açan Akdeniz Meyve Sineği tartışması yaşandı. Birleşimde, Anamur ve Gülnar’da yapılacak festivallere 100’er bin TL destek sağlanmasına dair komisyon raporunun görüşülmesi sırasında AKP’li Meclis üyesi Kadir Canlı söz alarak Akdeniz Meyve Sineği ile mücadele konusunda yeterli adım atılmadığını savundu. 
Tarım Bakanlığı ve Kalkınma Bakanlığı’nın Akdeniz Meyve Sineği ile mücadele konusunda projelerinin olduğunu dile getiren Canlı, “Festivallere destek veriyoruz ve festivallerimiz genelde tarımsal üretime destek mahiyetinde. Yalnız çiftçinin Akdeniz sineği konusunda ciddi sıkıntıları var. Çukurova’da başlayarak narenciyede ve şeftalide ciddi sıkıntılar var. Bu kapsamda Tarım Bakanlığı’nın projeleri var, çalışıyor ama yeterli olmuyor. Akdeniz sineği öngörülememiş bir şekilde artmış hatta kırsal kesime kadar yayılmış, Kalkınma Bakanlığımızın katkıları ile 30 milyon liralık bir proje yapılmış ve bu projenin 3,5 milyonu bu yıl kullanılmış, gelecek yıl 4 milyon, sonraki yıl da 4,5 milyon lira kullanılacak. Ancak bu yeterli değil. Akdeniz sineği sürekli kendisini geliştiriyor ve mücadele anlamında sıkıntı yaşanıyor. Bir köy mücadele etse diğeri etmese bir faydası olmuyor. Biz festivalleri ürünleri tanıtma amacıyla yapıyoruz ama bu zararlı sineğe karşı da bir çalışma yapsak daha sağlıklı olmaz mı?” diye sordu. 

KOCAMAZ: “VALİLİK POJEYİ ELİMİZDEN ALDI, YAPSINLAR DA GÖRELİM!”
AKP’li meclis üyesi Kadir Canlı, Akdeniz Meyve Sineği ile mücadele konuda meclisin ve Büyükşehir Belediyesi’nin desteğini beklediklerini söyleyince Başkan Kocamaz, sert tepki gösterdi. Akdeniz Meyve Sineği ile mücadele anlamında Alata ile beraber başlattıkları projenin Mersin Valiliği tarafından ellerinden alınması nedeniyle yeterli aşama kat edemediklerini belirten Başkan Kocamaz, “Kadir bey sürekli belediyeye gelip gitmediğiniz ve İstanbul’da çok zaman kaybettiğiniz için bu konuda belediyenin yaptığı çalışmalardan habersizsin. Belediye, Alata ile bu projeyi başlattı. Ancak daha sonra Valilik her ne hikmetse ‘Bu projeyi biz yapacağız’ diyerek projeyi elimizden aldı. Yoksa biz bunu başlatmıştık. Bu yıllardır var olan bir hadise. Maalesef kurumsal egoizm ön plana geldi ve bu yüzden bu kadar uzadı. Yoksa biz bu projeyi başlatmıştık. Daha önceki Vali Bey’le ben bu konuda tartıştım. ‘Bu proje bizim projemiz, niye burnunuzu sokuyorsunuz’ anlamında sözler söyledi. Ben de ‘Bunun birinin yapması lazım. Kim yaparsa yapsın ama biz başlatmışız, belli bir mesafe almışız, sonradan geldiniz kaynak yaptınız alın sizin olsun’ dedim. Şimdi yapsınlar da görelim” dedi. 

FESTİVALLERE 200 BİN TL DESTEK
Haziran ayının ikinci birleşiminde ayrıca Anamur’da 20-21-22 Temmuz 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 12. Kültür ve Muz Festivali’ne 100.000,00 TL, 16. Geleneksel Uluslararası Gülnar Yörük Türkmen Kültür ve Elma, Üzüm, Badem Festival giderlerini karşılamak üzere 100.000,00 TL ve 3. Uluslararası Mersin Bilim Şenliği için 50.000,00 TL desteğin Büyükşehir Belediyesi tarafından sağlanması hakkındaki raporlar oy birliği ile kabul edildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA