“KIZIMIZIN KANI YERDE KALMASIN” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“KIZIMIZIN KANI YERDE KALMASIN”


 

Mersin’de polis kurşunu ile yaşamını yitiren Feray Şahin’in, sanık polis tarafından vurulduğu ortaya çıktı. Dün görülen davada karar çıkmayınca baba Bekir Şahin, “Her şey ortada, buraya her gelişimizde içimiz yanıyor. Kımızın kanı yerde kalmasın” dedi.

SONER AYDIN

Toros Üniversitesi öğrencisi 23 yaşındaki Feray Şahin, geçtiğimiz yılın Eylül ayında Mezitli’deki evinde polis memuru Fatih Burak A.’nın silahından çıkanla kurşunla yaşamını yitirmişti. Polis memuru ifadesinde olayın kazara yaşandığını ileri sürse de savcılık “kasten öldürme” iddiasıyla dava açmıştı. Sanık polis memuru Mersin 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ilk davadaki ifadelerinde, Feray Şahin’in evde silahla şaka yapmak istediğini, kendisinin de silahı Feray’ın elinden almak istediğini, silahı kapma çabası sırasında silahın ateş alarak Feray’ın göğüs bölgesinden yaralandığını, kendisinin de ilk müdahalede bulunduğunu iddia etmişti. Ancak mahkeme dosyadaki eksiklerin giderilmesi için duruşmayı ertelemişti. Dün, İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan Feray Şahin'in raporu çıktı. Raporda üniversite öğrencisi Feray'ın cinayete kurban gittiği kesinleşti. Tutuklu yargılanan polis memurunun genç kızı uzaktan vurduğu ortaya çıktı. 
Dün, Mersin 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 5. duruşmaya Feray Şahin’in annesi Aysel Şahin,  babası Bekir Şahin, kardeşleri, ailenin avukatı Sevim Küçük, UCİM avukatı Burcu Düzen Gürler, Gaziantep Baro Başkanı İskender Kahraman ve çok sayı da avukat katıldı. 

“BİR KEZ DAHA ERTELENDİ!”
Duruşmada, Adli Tıp Kurumu’ndan rapor okundu. Mağdur avukatları adli tıp raporu ile birlikte Feray Şahin’in polis Fatih Burak A. tarafından kasten vurulduğunun kanıtlandığını söyledi. Şahin’in avukatları sanık polis memuru Fatih Burak A.’nın en ağır cezayı almasını talep ederken, polis memuru Fatih Burak A.’nın avukatları ise olayın kazara yaşandığı iddiasını yeniledi ve tahliye talep etti. Savunmaların ardından iddia makamı mütalaasını hazırlayıp mahkemeye sunmak için ek süre istedi. İddia makamının ek süre talebini değerlendiren mahkeme heyeti, duruşmayı 19 Temmuz 2018 saat: 14.00’e erteledi. Sabık polis Fatih Burak A.’nın ise tutukluluk halinin devamına karar verdi.

“KIZIMIN KANI YERDE KALMASIN”
Duruşmanın ardından açıklama yapan baba Bekir Şahin, sanık polis Fatih Burak A.’nın en ağır cezayı almasını istedi. Aile olarak sanık polisi tanımadıklarını aktaran baba Şahin, “Biz hayatımızda ilk kez mahkeme salonunda bu şahsı gördük. Kızımızı bilinçli olarak, bilerek, kasten katletmiştir. Kızımıza mutlaka ahlaksız bir teklifte bulundu ki kız da bunu reddetmiştir. Yani şantajla, tehditle, silahla köşeye sıkıştırıp istediğini kabul ettiremeyince katlediyor. Olayın peşine düşünce yavaş yavaş gerçekler ortaya çıktı. Katil sürekli ifade değiştirdi. Her önceki ifadesini yalanlar şekilde ifadeler verdi. Eldeki soruşturmalar eksik de olsa, yanlı da olsa yine bize doğruya doğru sürükledi. Hiçbir zaman peşini bırakmadık. Kızımız kasten öldürüldü. Bu şahsı tanımıyorduk. Raporlar da bunu doğruladı. Uzaktan atış olduğu da kesinleşti. Biz de başından beri hep bu yönde iddia ediyorduk. Katil her ne kadar profesyonel şekilde yalanlar söylese de olayı karartmaya, kapatmaya yönelik çabası olsa da sonunda gerçek ortaya çıktı. Mahkemede biz kızımızın kanının yerde kalmayacak şekilde en ağır şekilde ceza verilmesini bekliyoruz. Kızımın kanı yerde kalmasın. Bir daha böyle genç kızlar katledilmesin, kadınlar katledilmesin istiyoruz. Zanlının en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz” dedi.

“BAŞKA CANLAR GİTMESİN”
“Bizim canımız gitti başka canlar gitmesin” diyen Feray Şahin annesi Aysel Şahin ise kadınların artık öldürülmemesini isteyerek, “Analar ağlamasın istiyoruz. Çünkü sen susarsan, ben susarsam bütün anneler susarsa, bütün kadınlarımız susarsa bu cinayetlerin asla ve asla sonu gelmez. Katilin amacı da zaten oydu, böyle kızımıza kötü iftiralar atarak bizi soğutmaktı, bu işin peşini bıraktırmaktı. Biz de zaten kızımızdan çok emin olduğumuz için bu işin peşini bırakmadık ve çok şükür de inşallah istediğimiz sonucu alacağız. Katilin de en ağır cezayı almasını istiyoruz. Bizim bu davamızın bu tür kadın cinayetlerine örnek olmasını istiyoruz. Katilin de ömür boyun hapis cezası almasını istiyoruz. Yeter artık analar ağlamasın, kadınlar ölmesin. Çünkü her geçen gün kadın cinayetleri işleniyor. Sadece basına yansıyanları biz biliyoruz birde yansımayanlar var. Biz mücadele ettik. İnşallah mücadelemizin sonucunu da alırız. Katil zanlısı en ağır cezayı alır. Kızımız bu sene diplomasını alacaktı ve diplomasını, mezuniyetini göremedik. Evin tek kızıydı. Artık yeter diyoruz” diye konuştu.

AVUKATLARDAN CİNSEL SALDIRI ŞÜPHESİ!

Davanın avukatları ise kasten öldürmenin yanında ortaya şok bir iddia attı. Avukatlar, Feray’ın tırnaklarında sanık polisin DNA’sının bulunduğunu belirterek, cinsel saldırı üzerinde durduklarını belirtti. Avukatlar, sanık polis Fatih Burak A.’nın, Feray Şahin’e cinsel saldırı girişiminde bulunduğunu, Feray’ın karşılık vermesi üzerine ise öldürdüğünü iddia etti. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA