PLANLAR 1 AY DAHA SARKTI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

PLANLAR 1 AY DAHA SARKTI!


 

Mersin’in 4 merkez ilçesi için hazırlanan 1/5 binlik planlara gelen 15 bin itirazların incelenmesi için 1 aylık ek süre verildi.

SONER AYDIN

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi Haziran Ayı Toplantısı 2. Toplantısında 1/5 binlik planlara gelen itirazlar bir kez daha gündeme geldi. İtirazları inceleyen komisyon incelemelerin bitirilmesi için meclisten 1 aylık ek süre istedi. 

“YÜZDE 85’İ İNCELENDİ”
Planlara gelen 15 bin itirazın yüzde 85’inin incelendiğini dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Ben arkadaşlara ‘Bayram da olsa bu işi bitirin’ dedim. Seçimler nedeniyle toplantılar sürekli erteleniyor. Bu komisyonlarda halen görüşülen bir konu. Bu planı hazırlayanlar da 15 bin itiraz olur diye çıkartmamışlar. Böyle bir şey akıl mantık işi değil.  Komisyon değerlendirmesi sonucunda kabul edilen itirazlar itiraz sahiplerine tek tek bildirilecek. İtirazlar doğrultusunda planın değişen bölgeleri zaten mutlaka tekrar askıya çıkacak. Orada da itirazlar yine olabilir. Reddedilen itirazlara ilişkin olarak ta vatandaşlara meclis kararı gönderilecek. 60 günlük bir itiraz süresi var.  Burada hiçbir bir art niyet yok. 15 bin itiraz olunca mecburen bunlar tek tek inceleniyor. İtirazların kayda değer durumu inceleniyor. Seçimden sonraki pazartesi veya salı biz 4 ilçenin belediye başkanları ile bir araya gelelim. Arkadaşların karar veremediği konuları değerlendirelim. Arkadaşlarda bunun değerlendirmesini tekrar yapacaklar. Plan mühendisi de gelecek. Orada detaylı bilgileri verecek. Dolayısıyla şartlar bizi buna mecbur ediyor. Verdiğimiz süre içerisinde bitirilmesi gerekirdi. Ters bir döneme denk geldi. 15 bin itirazın yüzde 85’i incelendi. O konularda karara varılmış. Biz arkadaşlarımıza 15 gün süre verelim dedim ama bunların yazılımı çok zaman alacağı için bir aylık bir süre talep ediyorlar. Biz sadece onların bu durumunu desteklemiş olacağız” dedi.
Başkan Kocamaz’ın Meclisi bilgilendirilmesinin ardından 1 aylık ek süre için oylama yapıldı. Komisyonun 1 aylık ek süre talebi meclis üyelerinin oyları ile kabul edildi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA