KOCAMAZ’DAN AFİŞ TEPKİSİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KOCAMAZ’DAN AFİŞ TEPKİSİ


 

Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz, kent merkezindeki elektrik direklerine AKP ve MHP tarafından afiş asılmasına tepki gösterdi. Seçim afişleri için “İçime sinmiyor, karşıyım” diyen Kocamaz, “Kaldırın” çağrısına ise “Yetkimiz yok ilçe belediyeleri kaldırsın” yanıtını verdi.

SONER AYDIN

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi Haziran Ayı Toplantısı’nın 2. Birleşimi, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında gerçekleştirildi. Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen toplantıda, idare tekliflerine ait 5, komisyon raporlarına ait 29 ve gündem dışı 2 olmak üzere toplam 36 madde görüşüldü. Görüşmelere Mersin’de ana arterler üzerine AKP ve MHP tarafından asılan seçim afişleri damga vurdu.

GÜNEŞ: BİZ ŞEHRİN SAHİPLERİYİZ, NEDEN SAHİP ÇIKMIYORUZ?

Meclis genel kurulunda idareden ve komisyonlardan gelen tekliflerin görüşülmesinin ardından dilek ve temenni bölümünde CHP’li Meclis üyesi Akın Güneş söz alarak, kentin ana arterleri üzerinde bulunan elektrik direklerine AKP ve MHP tarafından asılan afişleri sordu. Meclis olarak 2016 yılında görüntü kirliliği yaratmaması adına elektrik direklerine afiş asılmaması yönünde karar aldıklarını belirten Güneş, “Kurumlar arası eşitlik açısından doğru bir karar aldık. Buralara meclis kararı olmadan afiş asılması doğru mu? Biz bu şehrin sahipleriyiz ve bu şehri neden sahiplenmiyoruz?” diye sordu.

KOCAMAZ: İLÇE BELEDİYELERİ KALDIRSIN!

Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ise, elektrik direklerine afiş asılmasının içine sinmediğini ve karşı olduğunu söyledi. Birçok siyasi partinin elektrik direklerine afiş asılması için izin istediğini ancak Büyükşehir Belediyesi olarak izin vermediklerini dile getiren Başkan Kocamaz, “Bizim izin vermememizin üzerine Enerji Bakanlığı Türkiye genelinde bunları ihale etti. Buradaki amacın ise kaçak elektrik bedelini buradan çıkartmak olduğunu söylediler. Buraları ihale ile almışlar. Biz uzun süre bunlara izin vermedik. Şahsen içime sinmiyor. Bizim adımız sadece ‘büyükşehir’. Birçok konu ile ilgili Bakanlığın aldığı kararlarla gelip şehri istedikleri gibi yönetiyorlar. Bize yetkimizin olmadığına dair karar getirdiler. Ben de onlara ‘Bunu yapacaksanız bari şehir merkezine yapmayın, dış bölgelere yapın’ dedim. Şehir içerisinde afişlerden, tabelalardan benim ruhum daralıyor. Seçim kurulu ‘kaldırın’ diyor, muhatabı orada. Gidin onlara söyleyin. Belediyeyi maşa olarak kullanmak istiyorlar. İlgililer orada, şirket orada, oraya afiş asan parti orada.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA