“GÖZDAĞI ELÇİSİ GİBİ DAVRANIYOR” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“GÖZDAĞI ELÇİSİ GİBİ DAVRANIYOR”


 

CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay, Kalkınma Bakanı Lütfü Elvan’ın bazı muhtarları telefonla arayarak Bir aday ya da bir bakan olarak değil, adeta bir tehditçi, bir gözdağı elçisi gibi davranıyor.

Haber Merkezi

CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay,  Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan'ın bazı muhtarları telefonla arayarak seçim çalışması yürüttüğünü hatta görüşlerini savunmayan bazı muhtarları tehdit ettiğini öne sürdü. Elvan’ın kamusal görevlerini kötüye kullandığını iddia eden Aktay,  yayımladığı yazılı açıklamada Elvan’a sert sözlerle yüklendi. Aktay, “Ne var ki Elvan, oy istemiyor,  arkasındaki iktidar gücünü istismar ederek,  gözdağı ve tehdit yoluyla, değerli muhtarları etkilemeye, baskı altına almaya çalışıyor. Bir aday ya da bir bakan olarak değil,  adeta bir tehditçi, bir gözdağı elçisi gibi davranıyor. Çok sayıda muhtarımız bu durumdan rahatsızlık duyduklarını ve bu tehditkâr tavırları Elvan'a yakıştıramadıklarını belirttiler. Başkalarını korkutmaya kalkanlar aslında kendi içlerindeki korkuları bastırmaya çalışanlardır” diye konuştu.

“ELVAN BOŞ HAYALLER PEŞİNDE”
“24 Haziran seçimleri yaklaştıkça, iktidarın içine düştüğü korku ve telaşın yeni örneklerini görüyoruz” yorumunda bulunan Aktay, hükümetin bu gibi davranışlarla seçimleri başlamadan bitirmeyi hedeflediğini söyledi. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayip Erdoğan’ın partisinin kapalı toplantılarında, sandık kurularında çoğunluğu ele geçirme ve seçimi başlamadan bitirme planları yaptığını bildiklerini ifade eden Aktay, Lütfü Elvan’ın birçok muhtarı telefonla aradığını ifade ederek şunları söyledi: “AKP, Mersin'de de seçimi başlamadan bitirme hayalleri kuruyor. Bu boş hayalin Mersin sorumluluğunu Kalkınma Bakanı ve AKP Mersin milletvekili adayı Lütfi Elvan üstlenmiş durumda. Elvan'ın son günlerde, CHP’li muhtarları ve üyemiz olmamakla birlikte, bu seçimde Sayın Muharrem İnce'yi ve partimizi destekleme kararlılığındaki pek çok muhtarı telefonla aramak hevesine kapıldığı görülüyor.  Elvan'ın milletvekili adayı sıfatıyla muhtarlarla iletişim kurmasından ve onlardan oy istemesinden ancak memnun olurduk.” 

“BİR TEHDİTÇİ, BİR GÖZDAĞI ELÇİSİ GİBİ DAVRANIYOR”
Kalkınma Bakanı ve AKP Mersin Milletvekili Lütfü Elvan’ın kamudaki yetkilerini istismar ederek muhtarlara gözdağı vermeye çalıştığını ifade eden Aktay, “Ne var ki Elvan, oy istemiyor,  arkasındaki iktidar gücünü istismar ederek,  gözdağı ve tehdit yoluyla, değerli muhtarları etkilemeye, baskı altına almaya çalışıyor. Bir aday ya da bir bakan olarak değil,  adeta bir tehditçi, bir gözdağı elçisi gibi davranıyor. Çok sayıda muhtarımız bu durumdan rahatsızlık duyduklarını ve bu tehditkâr tavırları Elvan'a yakıştıramadıklarını belirttiler. Başkalarını korkutmaya kalkanlar aslında kendi içlerindeki korkuları bastırmaya çalışanlardır. Bu psikolojide de siyasette de böyledir. Erdoğan'ın içine düştüğü kaybetme korkusu görülüyor ki AK Partili yöneticileri de esir almış durumda. Ancak müsterih olsunlar; korkacak bir şey yok. Seçimler kazanılır da kaybedilir de. Yeter ki dürüst ve temiz bir rekabet içerisinde yarışma olgunluğu gösterilsin; vatandaşın gözündeki itibar kaybedilmesin” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA