KENTSEL DÖNÜŞÜM ALANLARINDA REVİZYON! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KENTSEL DÖNÜŞÜM ALANLARINDA REVİZYON!


 

Mersin’de Ocak ayında 3 merkez ilçenin dönüşümü ve Müftü Deresi’nin ıslahı için belirlenen ancak geçen 6 aya rağmen hiçbir adım atılmayan Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı’nda revizyona gidildi.

SONER AYDIN

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi 2018 Yılı Haziran Ayı Toplantısı’nın Birinci Birleşimi, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında gerçekleştirildi. Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen toplantıda, idare tekliflerine ait 35, komisyon raporlarına ait 12 ve gündem dışı 2 madde olmak üzere toplam 49 madde görüşüldü. 1/5 binlik plan tartışmalarının yaşandığı meclis toplantısında kentsel dönüşüm alanları yeniden gündeme geldi.

DEPREME KARŞI YAPI STOKU OLUŞTURULACAK

Mersin’de 8 Ocak’ta alınan kararla birlikte 3 merkez ilçenin fiziksel durumunun ve çevresinin düzenlenmesi, kentsel yaşam standartlarının arttırılması, her türlü teknik ve sosyal altyapıya sahip nitelikli yaşam alanlarının oluşturulması, depreme karşı yapı stokunun oluşturulması amacıyla Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı olarak işaretlenmesine karar verildi. Kararla birlikte Akdeniz İlçesi’nin Hamidiye, Turgut Resin, Bahçe Mahalleleri,  Toroslar İlçesi’nin Alsancak, Demirtaş, Mustafa Kemal, Portakal, H. Okan Merzeci, Karaisalı Mahalleleri, Yenişehir’in Piri Reis, Kocavilayet, Fuat Morel, Limonluk, Cumhuriyet, Hürriyet, Menteş Mahalleleri Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı olarak işaretlendi. Yaklaşık 6 önce karar alınmasına rağmen herhangi bir adım atılmadığı gözlemlenirken, söz konusu alan sınırlarında revizyona gidildi. Revizyonu yapılan planla birlikte, Kamu kullanımındaki kayıtlı parseller dışında kalan alan ‘Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı’ ilan edildi. 3 merkez ilçeyi kapsayan dönüşüm ve gelişim çalışmalarının önümüzdeki günlerde başlaması bekleniyor.

“MÜFTÜ DERESİ’NİN ISLAHI YAPILACAK”

Kentsel dönüşüm ve gelişim çalışmaları alanında en fazla öneme sahip bölge ise her yağışta yürekleri ağızlara getiren Müftü Deresi oldu. Kentsel dönüşüm ve gelişim çalışmaları ile birlikte Müftü Deresi’nin ıslahı yapılacak ve çevresinin düzenlenmesi için de etrafında kalan mülkiyetler dere dışına çıkartılacak. Çalışmalarla birlikte Mersin Kent Meydanı oluşturulması da gündemde.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA