KAN BAĞIŞLAYANLARA MADALYA VE PLAKET | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KAN BAĞIŞLAYANLARA MADALYA VE PLAKET


 

Türk Kızılayı Mersin Şubesi tarafından, Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü kapsamında madalya töreni düzenlendi. Törende 45 ve üstü kan bağışı yapanlara plaket, 35 ile 44 arası kan bağışı yapanlara altın madalya, 25 ile 34 arasında kan bağışı yapanlara gümüş madalya verildi.

Bir otelde düzenlenen programda, kan bağışçıları ile protokol önce iftar yemeğinde bir araya geldi. Ardından düzenlenen törende bağışçılar plaket ve madalyalarını aldılar. Burada konuşan Türk Kızılayı Mersin Şube Başkanı Necmi Erdem de Ramazan ayının birlik, beraberlik ve dayanışma ayı olduğunu belirterek, "Bundan tam 150 yıl önce hasta ve yaralı askerlere yardım cemiyeti adıyla Türk Kızılay'ı kurulmuştur. Gelişen süreçler içerisinde bir takım isimler almıştır ancak 1935 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Mustafa Kemal Atatürk Türk Kızılay'ı adını vermiştir. Türk Kızılay'ı kurulduğu tarihten bu yana din, dil, ırk ve siyaset görüşümü ayrımı gözetmeksizin ihtiyaç sahibi insanlara yardım etmiştir, yardım etmeye de devam etmektedir. Türk Kızılay'ın savaşta ve barışta birçok önemli görevleri vardır. Ülkemizin yapmış olduğu bağımsızlık savaşlarının tüm cephelerinde Kızılay yer almıştır. Barışta da birçok görevlerimiz vardır. Eğitim, gençlik, sağlık hizmetleri ve en önemlisi de kan hizmetleridir. Kan sadece kaynağı insanda bulunan, yapay olarak üretilmeyen hayati bir sıvı maddedir. Ülkemizde kan ihtiyaçlarının tamamına yakını Kızılay tarafından karşılanmaktadır. Bu yüzden ihtiyaç sahiplerinin kan ihtiyacını karşılamak için bağışçılarımızın bize destek vermesi gerekiyor. Allah'a çok şükür desteklerimiz iyi ama bunu artırarak devam ettirmeliyiz" dedi. 

Mersin Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr. Saltuk Buğra Özcanlı ise Kızılay'ın özel ve devlet bütün hastanelerin kan ihtiyacını karşıladığını vurgulayarak, "Biz 2017 yılındaki hedefimizi 68 bin olarak belirlemiştik. Bu hedef doğrultusunda da çalışmalarımızı sürdürmüş ve hedefimize ulaşmıştık. Bu yıl ise hedefimiz 72 bin. Allah'ın izni ile hedeflediğimizin de üstüne çıkarak bu yılı tamamlayacağız. Artık hastanelerde hastası olan insanların zor dönemlerinde kan arama işlemini sonlandıracağız. Gönüllü bağışçılarımızdan aldığımız kanları hastanedeki hastalarımıza göndermiş olacağız. Tabi vatandaşlarımız da kan bağışı konusunda artık bilinçleniyor. Şu anda mübarek Ramazan ayındayız ve okullar tatil. O yüzden özellikle mobil ekiplerimiz yaylalarda, tatil bölgelerinde, Ramazan etkinliklerinin olduğu bölgelerde çalışmalar sürdürüyor. Tabi yıllardır tartışılan bir konu var. Kan vermek oruç bozuyor mu bozmuyor mu diye. Kan vermek oruç bozmaz. İnsanlarımız rahatlıkla kan bağışında bulunabilirler. Zaten insanlarımız kan bağışında bulunuyorlar ve bundan sonrada bulunacaklardır" diye konuştu. 
Konuşmaların ardından 45 kez ve üstü kan bağışı yapanlara plaket, 35 ile 44 arası kan bağışı yapanlara altın madalya, 25 ile 34 arasında kan bağışı yapanlara gümüş madalyaları verildi. (İha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA