“TEKLİFLERİMİZ SİYASİ NEDENLERLE REDDEDİLİYOR!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“TEKLİFLERİMİZ SİYASİ NEDENLERLE REDDEDİLİYOR!”


 

Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, MHP’den İYİ Parti’ye geçmesi nedeniyle ilçe meclisinde verdikleri tekliflerin reddedildiğini savundu.

SONER AYDIN

Mersin’in Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, geçtiğimiz yıl Kasım ayında MHP’den istifa ederek İYİ Parti’ye katıldı. İYİ Parti’ye geçişinin ardından MHP’lilerden büyük tepki toplayan Türe’nin, Belediye Meclisi’ne sunduğu birçok teklif meclis üyeleri tarafından ret edildi.

Benzer bir durum dün Büyükşehir Belediye Meclisi’nde bir kez daha yaşandı. Anamur Belediye Meclis üyeleri, Yeşilyurt Mahallesi’nde mülkiyeti belediyeye ait olan ve belediye hizmet alanı olarak işaretlenen 908,70 metrekare büyüklüğündeki taşınmazın durumunun turizm hizmet alanı olarak değiştirilmesine dair teklifi ret etti. Ret kararını komisyonlarında inceleyen Büyükşehir Belediyesi ise Anamur Belediye Meclisi’nin verdiği ret kararını ret etti. Böylece, Anamur Belediyesi Başkanlığı’ndan gelen teklif meclis üyelerinin ret kararına rağmen Büyükşehir Belediyesi komisyonundan geçti. Komisyondan geçerek Büyükşehir Belediye Meclisi genel kuruluna gelen teklif tartışmalara neden oldu.

TUFAN: “SIKINTI VAR, YENİDEN İNCELENSİN!”

TÜRE: “HİÇBİR SIKINTI YOK. TEKLİF ONAYLANSIN!”

Kararın mecliste oylanmaması sırasında ilk itiraz Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Kerim Tufan’dan geldi. Tufan, raporun iade edilerek yeniden görüşülmesini istedi. Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Kerim Tufan’ın iade talebine tepki veren Anamur’un İYİ Partili Belediye Başkanı Mehmet Türe’den geldi. Başkan Türe, Tufan’a “Neden iade edilmesini istiyorsunuz” diye sordu. Tufan’ın “Sıkıntı var” açıklamasına “Teklifte hiçbir sıkıntı yok” diye cevap veren Başkan Türe, “Komisyon raporunun kabul edilmesini talep ediyorum. 4 yıldır aldığımız hiçbir kararda sıkıntı yok. Yasalara, kanunlara uygun kararlar alıyoruz. Bu kararın yasal olmayan hiçbir yanı yok. Anamur’un turizmine katkı sağlamak için alıyoruz. Belediyenin sahilde 900 metre kare bir yeri var. Belediye hizmet alanı olarak kayıtlı turizm hizmet alanına çevirmek istiyoruz. Ret kararının bazı detayları var ona girmek istemiyorum” dedi.

KOCAMAZ: “ANAMUR’DAN SIKINTILI KARARLAR GELİYOR!”

MHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ise, “Anamur’dan çok sıkıntılı kararlar geliyor. Meclise atıyorsunuz kararları, sizden hiç kimse yok. Şuan Anamur’dan bir tek sen varsın. Daha evvel hiçbiriniz gelmiyordunuz. Meclisten geçen kararı onaylatıyorsunuz” diye konuştu.

“KARAR SİYASİ!”

Tartışmaların ardından karar mecliste oylamaya açıldı. Kararın bir daha görüşülmesine ve kararın meclisten geçmesine dair iki ayrı oylama yapıldı. 18 meclis üyesi kararın yeniden görüşülmesi yönünde oy kullanırken, çoğunluğu MHP’li 25 meclis üyesi kararın kabulüne dair oy kullandı. Böylelikle karar Anamur Belediye Meclis üyelerinin ret kararına rağmen Büyükşehir Belediye meclisinden geçmiş oldu. Kararın ardından gazetemize açıklama yapan Anamur’un İYİ Partili Belediye Başkanı Mehmet Türe, ilçe belediyesinde verilen ret kararının siyasi olduğunu söyledi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA