ÇOCUKLAR, ÇOCUK İŞÇİLİĞİNE KARŞI YAZIP, ÇİZDİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÇOCUKLAR, ÇOCUK İŞÇİLİĞİNE KARŞI YAZIP, ÇİZDİ!


 

Mersin’de öğrenciler çocuk işçiliğine karşı duygu ve düşüncülerini resim ve kompozisyonla anlattı.

SONER AYDIN

Mersin Çocuk Hakları Derneği tarafından çocuk işçiliğine karşı okullarda düzenlenen resim ve kompozisyon yarışmasının ödül töreni gerçekleştirildi. Yarışma kapsamında çocuklar, çocuk işçiliğine karşı duygu ve düşüncülerini kompozisyonla anlat tuvale çizdi. Akdeniz Belediyesi konferans salonunda yapılan ödül törene öğrenciler ve öğretmenlerin yanı sıra çok sayıda veli katıldı.

“ÇOCUK İŞÇİ SAYISI HER GEÇEN GÜN ARTIYOR”

Ödül töreni öncesi kısa bir konuşma yapan Mersin Çocuk Hakları Derneği Başkanı Sabahat Aslan, amaçlarının çocuk işçiliğinin zararlarını anlatabilmek ve kamuoyu oluşturmak olduğunu söyledi. Projeye destek veren okul müdürlerine, yöneticilere, öğretmenlere ve öğrencilere çok teşekkür eden Aslan, “Çocuklar işçi olmasın, çocuklar çocukluklarını yaşasın. Çocukların hayallerini gerçekleştirmesi için yetkilileri göreve davet edeceğiz. Dünyada ve ülkemizde uygulanan yanlış politikaların sonucunda artan işsizliğin, yoksulluğun, eğitimsizliğin, gelir dağılımındaki adaletsizliğin ve dengesizliğin, yasal düzenlemelerin yetersizliği son yıllarda çocuk işçisini artmasına neden olmuştur. Çocuk işçiliği tüm dünyada önemli bir sorun haline gelmiştir. Ne yazık ki alınan önlemler, uluslararası sözleşmelere atılan imzalarla sorun çözülemiyor. Ülkemizde çocuk işçiliğinin önlenmesi için yasalar çıkartılmış, uluslar arası sözleşmelere de imza atılmıştır. Ülkemizde hala büyük bir sorun olduğu için 2018 yılı Çocuk İşçiliği İle Mücadele Yılı ilan edilmiştir. Bunlara rağmen ne yazık ki ülkemizde milyonlarca çocuk sokakta, tarımda, sanayide tehlikeli ve ağır işlerde çalışmakta. Çocuk işçiliği çocuğun eğitimini aksatmasına, ruhsal ve psikolojik gelişimini engellemektedir” dedi. 

Konuşmaların ardından yarışmada dereceye giren öğrenciler ödüllerini aldı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA