“MALULEN EMEKLİ OLMAK İSTİYORUM!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“MALULEN EMEKLİ OLMAK İSTİYORUM!”


 

Mersin’de yüzde 75 engelli raporu olan kadın 4 yıldır kapı kapı dolaşarak tedavisinin sürebilmesi için malulen engelli olmak istiyor.

SONER AYDIN/MEHMET NABİ BATUK

Mersin’in Yenişehir İlçesi’ne bağlı Bahçelievler Mahallesi’nde yaşayan 45 yaşındaki Ayşe Bağ isimli kadın 7 önce geçirdiği rahatsızlık nedeniyle hastaneye kaldırıldı. 1 ay hastanede yatan Ayşe Bağ, kısmi felç geçirdi. Gördüğü tedavi sürecinin ardından sol kolu felçli kalan kadın, hastaneden yüzde 75 engelli raporu aldı. Sol kolu tutmayan kadın malulen emekli olmak için kapı kapı dolaştı ancak bir türlü emekli olamadı. Yetkililere seslenen Ayşe Bağ, emekli olup tedavisinin devam etmesini istiyor.

“YÜZDE 75 RAPORUM VAR AMA EMEKLİ ETMİYORLAR”
Yaklaşık 4 yıldır çalmadık kapı bırakmadıklarını belirten Ayşe Bağ yaşadıklarını gazetemize anlattı.  Yüzde 75 engelli raporu olmasına rağmen sürekli ret cevabı aldığını dile getiren Bağ, “Eşim inşaatta çalışıyor. 1 kızım var evli. Rahatsızlanmadan önce özel sektörde çalışıyordum. Sigortamız yapılmadığı için işten çıkartıldık. Sonrasında yaşadığım stres nedeniyle felç geçirdim. 7 yıl boyunca felçli kaldım. Tedavi sürecinin ardından ayaklarım tutmaya başladı ancak sol kolum felçli kaldı. Tedavimin yapılabilmesi ve malulen emekli olabilmek için SGK’ya başvurdum. Oradan beni üniversite hastanesine yolladılar. Orada heyete girdim ve bana yüzde 75 engelli raporu verdiler. Ardından evraklarımı Adana’ya göndermişler. Adana’dan ret geldi. Tekrar Adana’ya gittim. Yeniden bir itiraz dilekçesi yazıp Ankara’ya Sağlık Bakanlığı’na gönderdim. 2 aydır Ankara’dan cevap bekliyorum” dedi. 

“İNŞAATTA ÇALIŞAN EŞİMİN KAZANDIĞI İLE GEÇİMİMİZİ SAĞLIYORUZ”
Çalışamadığı için geçimlerini inşaatta çalışan eşinin maaşı ile sağladıklarını belirten 45 yaşındaki Bağ, “Eşimin maaşı dışında bir gelirimiz yok. Geçimimizi onun maaşı ile sağlamaya çalışıyoruz. Onun maaşı da benin tedavime, ilaçlarıma yetiyor sadece. Eşimin maaşı yetmediği zaman kızım destek oluyor.  Ben aynı zamanda epilepsi hastasıyım. İhtiyaçlarımı karşılayamıyorum. Evimin ihtiyaçlarını her sabah evli kızım gelip yapıyor” ifadelerini kullandı. 

45 yaşındaki Ayşe Bağ’ın 23 yaşındaki evi kızı Aslı ise, “Sabah annemin yanına gelip bütün ihtiyaçlarını yerine getiriyorum. Temizlik, bulaşık, yemek. Her konuda yardımcı olmaya çalışıyorum. Biz sadece annemin tedavisinin devam edebilmesi için emekli olmasını istiyoruz” diye konuştu. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA