MUT KAYISI FESTİVALİ’NE HAZIR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MUT KAYISI FESTİVALİ’NE HAZIR


 

Mersin’in Mut ilçesinde 56’ncısı düzenlenecek olan Geleneksel Mut Karacaoğlan Kayısı Kültür ve Sanat Festivali hazırlıkları tamamlandı. Bayramın ilk günü olan 15 Haziran’da tarihi Karacaoğlan Çınaraltı Parkı’nda açılış töreniyle başlayacak olan 56’ncı Mut Karacaoğlan Kayısı Kültür

İlki 1962 yılında yapılan ve bu yılda 56’ncısı düzenlenecek olan Geleneksel Mut Karacaoğlan Kayısı Kültür ve Sanat Festivali, 15–17 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek. 

Festival etkinlikleri kapsamında, konserler, sergiler, sportif ve sanatsal etkinlikler düzenlenecek. 
Festivalle ilgili hazırlıkların tamamlandığını ifade eden Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, "Ülkemizin en eski festivallerinden olan Karacaoğlan Kayısı Kültür ve Sanat Festivali’ni bu yılda coşkuyla gerçekleştireceğiz. Festivalle ilgili bütün hazırlıklarımızı tamamladık. Bu yıl Ramazan Bayramıyla festivalimizi birlikte kutlayarak halkımıza çifte bayram yaşatacağız" dedi.
Festivale yurt dışı ve yurt içinden önemli konukları davet ettiklerini söyleyen Başkan Yılmaz, 15 Haziran Cuma günü Karacaoğlan Çınaraltı Parkı’nda saat 14.00’de festival açılışının ardından, Mut Belediyesi Halk Oyunları ekibi gösterisi, kayısı yeme yarışması, Dilek Havuzu’na kayısı dökülmesi, sergi ve resim sergisi açılışları yapılacağını, 3 gün sürecek festivalin akşam bölümünün birinci günü ise Musa Eroğlu Sevgi Parkı’nda düzenlenecek festivalin gece bölümünün birinci gününde, Mustafa Yıldızdoğan, ikinci gününde Ankaralı Ayşe, Manuş Baba ve üçüncü gününde ise, Deniz Toprak ve Ferhat Göçer sahne alacağını söyledi. (İha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA