MUTLU KADINLAR ARI GİBİ ÇALIŞACAK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MUTLU KADINLAR ARI GİBİ ÇALIŞACAK


 

Kırsal mahallelerin ekonomik anlamda kalkınması için desteklerini sürdüren Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin İli Arıcılığı Yaygınlaştırma Projesi kapsamında arıcılıkla geçimini sağlayan üreticilere Mut’ta arı kovanı dağıttı. Belediyeden yapılan açıklamaya göre; törene katılım yoğun oldu.

Mut ilçesinin tarımla ayakta kalan bir ilçe olduğunu söyleyen Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, “Mut ilçesinin balı geçtiğimiz sezon İstanbul’da dünya üçüncüsü olarak tescil edildi. Balı dünya üçüncüsü olan bu ilçeye arı kovanı desteği için teşekkür ediyorum” diye belirtti.

Mersin Arıcılar Birliği Başkanı Mehmet Ali Torpil ve kadın üretici Nazlı Naz da etkinlikte birer konuşma gerçekleştirerek arı kovanı dağıtımı ve hizmetleri için teşekkürlerini iletti.

KOVANLAR SAHİPLERİNİ BULDU
İklim ve bitki örtüsü itibariyle arıcılık için son derece avantajlı konumda olan Mersin kırsalında arı yetiştiriciliği ve bal üretimini teşvik etmek, üreticileri alternatif üretime yönlendirmek ve Mersin ekonomisine katkı sağlamak amacıyla, Mut ilçesinde arıcılık yapan üreticinin her birine 2 arılı, 1 boş katlı fenni kovan ve arıcı malzeme seti dağıtımı yapıldı. Önümüzdeki günlerde Çamlıyayla ilçesinde de gerçekleştirilecek olan arı kovanı dağıtımı ile toplamda 240 üretici olmak üzere 480 arılı, 240 boş kovan desteği yapıldı.
Konuşmaların ardından geçimini arıcılıkla yapan kadın üreticilere arı kovanları Başkan Kocamaz ve protokol üyeleri tarafından verildi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA