SÖNÜK BULUŞMA! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SÖNÜK BULUŞMA!


 

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayip Erdoğan’ın, 24 Haziran seçimlerine yönelik Mersin’de düzenlediği miting sönük bir havada geçti.

HEDİYE EROĞLU

24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri öncesi Mersin’de partisinin Tevfik Sırrı Gür Stadyumu önünde düzenlediği mitinge katılan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayip Erdoğan, destek istedi. Sık sık muhalefeti eleştiren Erdoğan, özellikle Mersin Şehir Hastanesi’ne yönelik eleştirilere ise hastanenin tanıtım filmini izlettirerek ve savunarak yanıt verdi. 

TEVFİK SIRRI GÜR STADYUMU, MİLLET BAHÇESİ OLACAK

Geçtiğimiz 16 yılda Mersin’e 31 milyar lira tutarında yatırım yapıldığını söyleyen Erdoğan, “Akdeniz Oyunları’nda Mersin’e bir stadyum kazandırdık. Şimdi Tevfik Sırrı Gür Stadyumu’nun yerine Mersin’e bir Millet Bahçesi yapıyoruz. Artık benim Mersin’deki kardeşlerim sahile indiği zaman nereye uğrayacak, Millet Bahçesi’ne” dedi. 

Mersin’e 13’ü hastane olmak üzere 35 sağlık tesis yaptıklarını da dile getiren Erdoğan, Mersin’e kazandırılan tesislerin en önemlisinin 1300 yataklı Şehir Hastanesi olduğunu, hastanenin 15 ayda 3,5 milyon kişiye hizmet verdiğini kaydetti. Tarsus Devlet Hastanesi’nin temelinin atıldığını, 150 yataklı Anamur Devlet Hastanesi ile birlikte 7 adet sağlık tesisinin inşaatının devam ettiğini söyleyen Erdoğan, TOKİ kanalıyla kentte ayrıca 3718 konutun yapıldığını bildirdi.

MERSİN’DE 19 YOL PROJESİNİN YAPIMI DEVAM EDİYOR

Konuşmasının büyük bölümünü ayırdığı yol projeleri ile ilgili de; Mersin’in bölünmüş yol uzunluğunu iki katına çıkartarak 540 metreye ulaştırdıklarını dile getiren Recep Tayip Erdoğan, “Halen Mersin’de yatırım bedeli 8 milyar 315 milyon lira olan 19 yol projesinin yapımı devam ediyor. Mersin-Antalya arasını bağlayan Akdeniz Sahil Yolu tamamlandığında 10 saatlik seyahat süresi 4 saate düşecek. Bu yolun Mersin sınırlarında bulunan 227 kilometrelik kesiminin 194 kilometresi tamamlandı. Projeyi 2021’de bitiriyoruz.

Maliyeti 1,5 milyar TL’yi aşan Silifke-Mut yolunun yapım çalışmaları sürüyor. Bu güzergahta 112 kilometrelik bölünmüş yol projesinin 59 kilometresini ve 1 kilometrelik tüneli de tamamladık. Mut-Karaman arasında da Sertavul Tüneli ile Medreselik viyadükünün yapımına başladık. 3 yıl içinde tamamlanacak bu proje ile Silifke ile Mut arasındaki keskin virajlar tarih olacak. Bu iki ilçe arasında yaklaşık 1 saat süren yolculuk, 20 dakikaya inecek, Mersin’in, Karaman ve Konya bağlantısı kolaylaşacak. Aynıca, Adana-Mersin Otoyolu’nu Taşucu’na kadar uzatıyoruz. Yap-işlet-devret modeli ile ihalesine çıkıldı. Maliyeti 1 milyar 700 milyon TL olan bu yol için Ağustos’ta teklifler alınacak ve hemen ardından yapımına başlanacak.

Mersin’in trafik yükünü hafifletmek için Liman Hal Köprülü Kavşağı’nın yan yollarını hizmete açtık. Uzunluğu 1 kilometreyi bulan köprü de önümüzdeki ay hizmette olacak. Mersin şehir merkezinde de Akbelen Bulvarı’nda iki adet yeni köprülü kavşak inşa ediyoruz. Demiryollarında ise son 16 yılda Mersin’e çok büyük yatırımlar yaptık. Adana-Mersin demiryolunu yeniledik, seyahat süresini eskiye göre yarı yarıya üşürdük.

DEMİRYOLU YATIRIMLARI SÜRÜYOR

Mersin-Adana-Osmaniye - Gaziantep hızlı tren hattında çalışmalarımız etap etap devam ediyor. Hattın Adana-Mersin ile Osmaniye – Adana arasındaki kesimini önümüzdeki yıl tamamlıyoruz. Bu hat daha sonra Şanlıurfa ve Mardin’e kadar uzanacak. Kayseri-Niğde- Mersin-Adana- Osmaniye Demiryolu Hattı’nı modernize ediyoruz. Ayrıca Mersin-Silifke arasını da hızlı tren hattına bağlamayı planlıyoruz. Yenice Lojistik Merkezi’ni ise kısmi olarak işletmeye açtık. Türkiye lojistik sektörüne önemli katkı sağlayacak bu merkezin tamamı Ağustos ayında işletmeye alınacak” diye konuştu.

HAVALİMANI İNŞAATI SÜRÜYOR

Yapımı yılan hikayesine dönen ve sık sık eleştiri alan Çukurova Bölgesel Havalimanı ile ilgili ise yeni bir bilgi paylaşmayan Erdoğan, havalimanının altyapı inşaatının devam ettiğini, üst yapı inşası içinde ihale hazırlık çalışmalarının sürdüğünü kaydetti. Havalimanının bölünmüş yol ile otoyola bağlanacağını da belirten Erdoğan, “Mersin’in liman ve tarım şehri kimliğinin yanı sıra sanayi şehri kimliğini de güçlendiriyoruz. Mevcuttaki 3 organize sanayi bölgesine (OSB) 6 yeni OSB daha ekliyoruz. 6 yeni OSB’de yaklaşık 50 bin kişiye istihdam sağlayacağız. Ayrıca Mersin Endüstri Bölgesi, Bilim Merkezi, Sanayi Müzesi, 2 adet tarım Teknopark, Tasarım ve İnovasyon Merkezi ve model fabrika gibi yatırımlarla Mersin’in gücüne güç katıyoruz. Turizmde ise 4 milyar TL’lik yatırım ile Antalya Belek’in benzeri bir turizm bölgesini Mersin’e kazandırıyoruz. Tarsus-Kazanlı Turizm Bölgesi’nde yatırım başlıyor. Firmalar uygulama projelerini hazırlıyor. Temeli 12 Haziran’da atılacak. Yatak kapasitesi 8 bin olarak planlanan bu bölge otelleri ve golf sahaları yanında 10 kilometrelik bir alana sahip. 5 bin yeni istihdam sağlayacak. Bu 3 proje ile Mersin’de yaklaşık 65 bin kişiye yeni istihdam oluşturacağız. Böylece Mersin’e işsizlik problemi nedeyse kalmayacak” dedi.

“ÇİFTÇİYE DESTEK VERİYORUZ”

Mersin şehir merkezi ve Tarsus’un içmesuyu ihtiyacının karşılanmasına yönelik çalışmalar hakkında da bilgi veren Erdoğan, Uzun vadeli içme suyu ihtiyacı için önümüzdeki yıl tamamlanacak Pamukluk Barajı’ndan Mersin şehir merkezine ve 15 yerleşim yerine su temin edeceğiz. Böylece sıkıntıyı aşacağız. Bu kapsamda 35 kilometrelik ishale hattının inşaatına başladık, arıtma tesisinin ihalesini de bu sene yapıyoruz. Pamukluk Barajı ile 184 bin dekar arazi de sulanacak. Mersin’e 6 baraj ve 9 gölet inşa ettik. Kıbrıs’a içmesuyu sağlayan Alaköprü Barajı da bunlardan biridir. Mersin’de sulama ve ziraatı geliştirecek 11 baraj ve 6 gölet daha inşa ediyoruz. Son 16 yılda inşa ettiğimiz sulama projeleri ile 105 dekar araziyi sulamaya açtık. İnşaatı devam eden sulama tesisleri ile 363 bin dekar araziyi de sulamaya açacağız. Son 16 yılda Mersinli çiftçilerimize toplam 1,5 milyar TL’lik tarımsal destek verdik” diye konuştu. Konuşmasının ardından Erdoğan partisinin milletvekili adaylarını kürsüye çağırarak, seçimler için destek çağrısı yaptı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA