MERSİN GENÇ GİRİŞİMCİ MERKEZİ AÇILDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN GENÇ GİRİŞİMCİ MERKEZİ AÇILDI


 

Türkiye’nin ilk Genç Girişimci Merkezi, Mersin’de hizmete açıldı. Mersin Üniversitesi (MEÜ) bünyesinde açılan merkezde, iş arayan değil, işveren gençler yetiştirilmesi hedefleniyor.

MEÜ’den yapılan açıklamaya göre açılışa; Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Mersin Valisi Ali İhsan Su, Rektör Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, Mersin İl Jandarma Komutanı Yusuf Ziyaeddin Cavlak,  AK Parti Mersin İl Başkanı Cesim Ercik, il protokolü, davetliler ve üniversite çalışanları katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören, protokol konuşmalarıyla devam etti.

Vali Ali İhsan Su yaptığı konuşmada, “Bugün ilimizde yapılan sayısız hizmetlere yeni bir halka daha ekliyoruz. Genç Girişimcilik Merkezi bu hizmetle inşallah genç girişimcilerimize iyi bir ortam sağlayarak onların küresel rekabetine daha iyi duruma gelmeleri ve fikirlerini ortaya çıkarmaları geliştirmeleri için çok önemli fırsat sağlayacak merkezi açmış olacağız. İlimizde gençlerimize yönelik bu tür yatırımlar ve diğer taraftan istihdama yönelik yatırımlar hızla devam ediyor” ifadelerine yer verdi.
Rektör Çamsarı ise “İş arayan değil, işveren gençler yetiştiriyoruz” sloganı ile hayata geçen Mersin Genç Girişimci Merkezi’nin Toplumsal kalkınmaya sosyal ve ekonomik düzeyde katkı sağlamak amacıyla kurulduğunu ifade ederek şunları kaydetti: “Merkezimiz iş fikri olan girişimcilere danışmanlık, mentorlük desteği, ofis alanları ile birlikte altyapı hizmetleri ve toplantı salonları sağlayacak, onları yatırımcı ağları ile buluşturulup fikirlerini girişime dönüştürmeleri ve geliştirmeleri için destek verilecektir.”
Prof. Dr. Çamsarı, merkez hakkında bilgi vererek, “Genç girişimciler merkezimizde, hâlihazırda aklında var olan teknolojik ve doğrulanmış fikrini ya da ürettiği iş fikrini, laboratuvarlarda ürüne dönüştürebilecek, girişimci olma yolunda adımlarını hızlandırabilecektir. Bu aşamada girişimciler, ihtiyaçları ve iş fikri doğrultusunda özel tahsis edilen ve yeterli donanıma sahip uygulama alanlarında ticarileştirmek üzere prototipler üretebilecek, eğitim ve hizmetlerden ücretsiz olarak faydalanabilecek ve yeni takım arkadaşları bulabileceklerdir” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Mersin Genç Girişimci Merkezi kurdele kesimi yapılarak açılışı gerçekleştirildi. Tören, Mersin Genç Girişimci Merkezi’nin ve Akdeniz Kültürleri Kongre ve Kültür Merkezi inşaatının gezilmesi ile son buldu. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA