MİNİKLERDEN DUYGULANDIRAN DAVRANIŞ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MİNİKLERDEN DUYGULANDIRAN DAVRANIŞ


 

Bir süre önce Mezitli Belediyesi Down Kafe’ye gelen Başakşehir Koleji öğrencileri örnek bir projeye imza atarak, burada görev yapan Down Sendromlu gençlerin işlerini kolaylaştırmak amacıyla bir projeye imza attı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre; minik öğrenciler ‘Farklı olmak normaldir’ sloganıyla ürettikleri projede masalara numaralar yerine kalp, çiçek, ağaç, güneş gibi benzeri şekillerle isimlendirildi. Oluşturulan resimli menü ile çalışanlar sipariş veren masanın numarasını ezberlemek yerine isimlendirildiği şekli resimli menüden işaretleyecekler. Böylelikle doğru siparişi, doğru masaya sorunsuz ulaştırabilmeleri sağlanacak. 

Başakşehir Koleji 2. Sınıf öğrencileri; Ege Feyyaz Hazar, Elif Değirmen, Alper Kayıkçı ve Hüseyin Ateş Uğur, matematik öğretmenleri İsmail Sarı, projenin tanıtımı için Down Kafe’ye geldiler. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın da katıldığı programda ilk uygulama da yapıldı. 

KARDEŞLERİMİZE YARDIMCI OLMAK ADINA DÜŞÜNÜDÜK
Down Kafe’den çok etkilendiklerini ifade eden minik öğrenciler, “Biz bu kardeşlerimize yardımcı olabilmek adına ne yapabileceğimizi düşündük. Öğretmenimiz İsmail Sarı ile birlikte resimli menü yaptık. Umarım burada çalışan ağabeylerimize, ablalarımıza faydalı bir şey olur” dediler. 
Minik öğrencilerin proje üretmesinin önemli olduğunu ifade eden Başkan Tarhan da, “Projenin içeriğinden çok güzel yürekli çocuklarımızın bunu düşünmüş olmaları önemlidir. Biz görevli arkadaşlarımızla projenin uygulanabilirliğini görüşerek belki küçük müdahaleler sonrası mutlaka kullanmaya başlamak istiyoruz. Bu duyarlı yaklaşımı gösteren minik çocuklarımıza ve onlara bu yolu açan değerli öğretmenlerine teşekkür ediyorum” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA