ÇOCUKLAR BİLİM ŞENLİĞİNDE BULUŞTU | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÇOCUKLAR BİLİM ŞENLİĞİNDE BULUŞTU


 

Eğitim-Sen Mersin Şubesi ile 68’liler Derneği’nin birlikte düzenlediği Çocuk Akademisi 2. Bilim Şenliği yapıldı. Bilim, sanat ve felsefe ile çevre temasının işlendiği şenliğe 7-15 yaş arası 110 çocuk katıldı.

SONER AYDIN

68’liler Barış ve Kardeşlik Ormanı’nda düzenlenen şenlikte felsefe, bilim, resim, beden, öykü ve ebeveyn olmak üzere altı atölye oluşturuldu. 50 Eğitim Sen üyesi hocanın görev aldığı şenliğe 110 öğrenci katıldı. 

“BİLİMİN KAYNAKLARINDAN YARARLANIYORUZ”
Çocuk akademisi bilim şenliğinin fikir babası Veli Mert, Bilim, sanat, felsefe bağlamında atölyeler konumlandırdıklarını ifade etti. Atölyelerde ağırlıklı olarak bilimin kavramlarından yararlandıklarını kaydeden Mert, “Daha sonra felsefi kavramlardan yararlanacağız. Şimdilik bilimin olanağındaki kavramların ışığında çocuğun etrafında konumlanıyoruz. Atölyelerde çevre konusunu işliyoruz. Dolayısıyla çocuk bilim, sanat, felsefe ve beden meselelerinin üzerinden bu kavramlarla karşılaşmış oluyor. Burada etki odaklı çalışıyoruz. Normalde pedagojik açısından bakıldığında bütün eğitim yapıları sonuç odaklı bakıyor. Bizim böyle bir beklentimiz yok. Hedefimiz çocuğu bu kavramla buluşturmak. Bu bağlamda gelen veliyi de pedagojik açısından güçlendirmek ve veliyi de bu işin içine dahil etmek. Hedefimiz bunu haftalık periyotlarda, yani 14 hafta olmak üzere güz ve bahar dönemleri olarak yapmak. Sosyal sorumluluk faaliyeti olarak hem kendi personelimize yönelik faaliyetimiz hem de topluma yönelik bir faaliyetimiz olarak bunu sürekli hale getirmemiz gerektiğini düşünüyorum. Bu bizim toplumla olan ilişkimiz açısından çok değerli bir durum, pozitif bir ortam var ve herkes çok mutlu.  Bu açıdan da aslında şenliklerin sürmesi çocuğun anı biriktirmesi açısından da çok değerlidir. Sıkmadan, yaşayarak öğrenme ve öğretme metotlarıyla aslında çok kolektif bir yapıyı ortaya koyduğumuzu düşünüyorum’’ diye konuştu.

“AMACIMIZ ÇOCUKLARIN DÜNYAYI BAŞKA TÜRLÜ ALGILAMASINA YARDIMCI OLMAK”
Eğitim Sen Şube Eğitim Sekreteri Yar. Doç. Dr. Esra Ergüzeloğlu ise, “Amacımız çocukların pedagojik anlamda dünyayı başka türlü algılamalarına yardımcı olacak, onların okuldaki eksikliklerini tamamlayacak bir yöntem geliştirmek. Aynı zamanda da bizim örgütlü gücümüz olan öğretmenlerimizi buluşturup bu gücümüzü ve neler yapabileceğimizi görmek. Şuan eğitimin piyasalaştırılması süreci içerisindeyiz. Her ayrıntının piyasalaştırıldığı bir sistem var. Biz bunun aksini yapıyoruz. Piyasalaştırılmış bazı faaliyetlerin aslında ne kadar kolektif olursa o kadar güzel olabileceğini ispatlamaya çalışıyoruz. Çocuklarımızın yaşadıkları duygu durumunu incelediğimizde bu etkinlikler onlara iyi geliyor. Bunlar pilot uygulamalar ve bu da demek ki eğitim hakkında başka türlüde düşünebiliriz. Daha iyi şeyler yapmak için yeter ki isteyelim. Mutlaka olanaklar yaratırız” ifadelerini kullandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA