“CUMHUR İTTİFAKINA OY YOK” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“CUMHUR İTTİFAKINA OY YOK”


 

Mersin’de KHK ile görevlerinden ihraç edilen KESK üyelerinin adalet nöbeti sürüyor. Her hafta olduğu gibi yine kamuoyunun karşısına çıkan emekçiler ‘işe geri iade’ taleplerini yenileyerek’ 24 Haziran’da AKP ile MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakına oy vermeyeceklerini açıkladılar.

GİZEM EKİCİ

OHAL döneminde yayımlanan KHK’larla kamudaki görevlerinden ihraç edilen KESK üyelerinin adalet nöbeti sürüyor. Her hafta olduğu gibi yine Özgür Çocuk Parkı’nda toplanan KESK üyeleri ‘OHAL kaldırılsın, KHK’lar İptal Edilsin, İşe Geri İade’ taleplerini yineledi. Açıklamaya KESK bileşeni sendika yöneticileri, CHP Mersin Milletvekili Adayı Alpay Antmen ile Nevin Zaimoğlu, HDP Mersin Milletvekili Adayı Rıdvan Turan, DİSK’e bağlı Genel – İş Sendikası Şube Başkanı Kemal Göksoy ve birçok stk temsilcisi de destek verdi. Burada KESK Mersin Şubeler Platformu adına hazırlanan ortak basın açıklamasını okuyan Tüm Bel – Sen Şube Başkanı Canan Solak “24 Haziran'da AKP'nin dayattığı tekçi, otoriter, dinci, gerici, mezhepçi ve etnik politikalara dayalı karanlık gidişatın devam edip etmeyeceği de belirlenecektir. Kamu emekçileri AKP ve MHP de ifadesini bulan 'Cumhur İttifakı' na oy vermeyecek, geleceğine sahip çıkacak” diye konuştu.

“İNTİHARA SÜRÜKLEYEN KOŞULLARI GÖRMEZDEN GELDİLER”

Türkiye’nin günümüzde tarihin en karanlık döneminden geçtiğini söyleyen Solak, “20 Temmuz 2016 tarihinden bugüne kadar süren OHAL ile hukuksuzluğun, adaletsizliği, emeği hedef alan saldırıların merkez üssü haline getirilen bir ülkede hayatta kalma mücadelesi veriyoruz. Neyle suçlandığını dahi bilmeyen 116 bin kamu emekçisini 1 yıl sonra kurdukları OHAL komisyonuna havale edip git suçsuzluğunu ispatla dediler. 11 yıl boyunca 'beraber yürüdük biz bu yollarda' nakaratını tutturdukları yapıya karşı bilindiği gibi 15 Temmuzdan sonra değil, kurulduğu günden beri mücadele eden kurumuzu KESK'i kriminalize etmeye çalıştılar. Anayasa ve yasalarla ülkemizin taraf olduğu uluslararası sözleşme ve anlaşmalarla güvence altına alınmış sendikal hak ve özgürlüklerimizi, örgütlenme hakkımızı kullanmamızı suç saydılar. Yandaş sendika ile iş birliği yaparak, fişleme, suçlama ve ihbarcılık sistemini esas alarak bağlı sendikamız üyesi 4 bin 218 kamu emekçisini işinden, ekmeğinden ettiler. Yüz binlerce kamu emekçisinin işsiz bırakıldığı, intihara sürüklendiği koşulları görmezden geldiler” dedi.

“KAMU EMEKÇİLERİ 'CUMHUR İTTİFAKI' NA OY VERMEYECEK”

Hükümete sert eleştiriler yapan Solak, “22 aydır sürdürdükleri anti demokratik hukuksuz düzeni süresiz ve kalıcı hale getirmek istiyorlar” diyerek şunları söyledi: “24 Haziran'da ya yasama, yürütme, yargı laiklik kuvvetler ayrılığı ilkesinin iktidar lehine ortadan kaldırıldığı, parlamentonun etkisiz ve göstermelik olarak varlığını koruyacağı padişahlık yetkileriyle donatılmış bir başkanlık sistemi ya da eşit, özgür, barış içinde bir düzenin kurucu zemini olacak bir seçim yaşanacak. Dolayısıyla 24 Haziran 2018 genel seçimleri tüm yurttaşlarımız kadar biz kamu emekçilerinin de yakından ilgilendirmektedir. Çünkü 24 Haziran'da AKP'nin dayattığı tekçi, otoriter, dinci, gerici, mezhepçi ve etnik politikalara dayalı karanlık gidişatın devam edip etmeyeceği de belirlenecektir. Kamu emekçileri AKP ve MHP de ifadesini bulan 'Cumhur İttifakı' na oy vermeyecek, geleceğine sahip çıkacak. Eşitlikçi, özgürlükçü ve demokratik bir gelecek için taleplerini daha güçlü savunacak ve takipçisi olacaktır. Bundan tam 5 yıl önce doğasına, özgürlüğüne, bağımsızlığına, barışına sahip çıkmak, yolsuzluklara, hırsızlıklara baskıya ve faşizme karşı durmak için başlayan Gezi Direnişi bugün aynı sıcaklığıyla, aynı heyecanıyla devam etmektedir.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA