“EN BÜYÜK SIKINTI SANAYİ ALANI YARATILAMAMASI” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“EN BÜYÜK SIKINTI SANAYİ ALANI YARATILAMAMASI”


 

Mersinli 6 firmanın Türkiye’nin en büyük ilk 500 firması arasında yer alması kentte memnuniyet yaratırken MTSO Başkanı Kızıltan, “En büyük sıkıntı sanayi alanı yaratılamaması” dedi.

İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından açıklanan Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu arasında 2017 yılında Mersin’den 6 firma yer aldı. Rakamların açıklanması sonrasında yazılı bir açıklama yaparak durumu değerlendiren Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kuru Başkanı Ayhan Kızıltan, bu listeleri önemsediklerini ve motive edici bulduklarını söyledi. Bu listelerin kısmen de olsa ülkenin sanayi envanterini belirlediğine dikkat çeken Kızıltan, “Listeye giren firmaların sık değişmesi aslında dinamik bir ekonomiye sahip olduğumuzu gösteriyor” değerlendirmesini yaptı.

“İSO Listeleri gururumuzdur ama ekonomimizin KOBİ’lere dayandığı da unutulmamalıdır” diyen Kızıltan, şunları söyledi:

“Elbette, ulusal ve küresel çapta, markalaşmış firmalar hedefimizdir. Bu anlamda bu firmaları oluşturmaya çalışırken bir yandan da ekonomimizin omurgası olan KOBİ’lerimizi de büyütmeye, geliştirmeye çalışıyoruz. Bu anlamda KOBİ’lerin büyümesi adına destekler verilmelidir.”

 

MERSİN’DE SIKINTI SANAYİ ALANI!

Üretmeyen Türkiye’nin gelişemeyeceğini vurgulayan Ayhan Kızıltan, Mersin özelinde en önemli sıkıntı olarak sanayiciye yatırım alanı yaratılamamasını gösterdi.

Mersin gibi ithalat ve ihracatın ana kapısı ve limanı olan bir kentin sanayicinin yatırım için düşüneceği ilk yatırım yeri olacağına dikkat çeken Kızıltan, “Ancak sanayi alanlarını yakın zamana kadar yaratamadık. Yeni dönemde ise mevcut OSB'nin genişlemesi, Tarsus'ta 2 farklı noktada Tarımsal Üretim İhtisas OSB, Mut'ta yeni bir OSB kurulması, bir tane de Mega Endüstri Bölgesi kuruluş çalışmalarına başlanması, sanayi parsellerinin artmasına, yeni sanayi firmalarının yatırım yapmasına veya var olanların kapasitesinin artmasına neden olacaktır. Bu sevindiricidir” dedi.

Üretilecek sanayi parsellerinin artmasıyla halihazırda bekleyen 200'den fazla yatırımcıya yer verebilir hale gelineceğini kaydeden Kızıltan, bunun da Mersin'in üretim, özellikle katma değerli üretim miktarını artıracağını dile getirdi. Sanayi alanlarının artırılmasıyla, katmadeğerli üretimin artmasıyla birlikte Mersin'in İSO 500 sıralamasında daha fazla firmayla yer alacağına inandığını anlatan Kızıltan, “Ülkemizin üreten, katma değer yaratan, iş ve aş veren tüm sanayicileriyle gurur duyuyoruz. Türkiye’nin ekonomide 3 çıkış yolu vardır. Üretmek, kaliteli ve katma değerli üretim ve ihracatla bunu gerçek zenginliğe dönüştürmek. Mersin olarak biz de bu hedefle yolumuza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA