MEYDANCIK KALESİ HAYAT BULUYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MEYDANCIK KALESİ HAYAT BULUYOR


 

Gülnar ilçe merkezine yaklaşık 10 kilometre uzaklıkta olan tarihi Meydancık Kalesi restorasyon çalışmalarının ardından Gülnar Kaymakamlığı, Gülnar Belediyesi ve Silifke Müzesi Müdürlüğü işbirliği ile hayat buluyor.

Gülnar Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre; Belediye Başkanı Ahmet Günel, İlçe Kaymakamı Ekrem Güngör ve Silifke Müzesi Müdürü Nilgün Yılmazer’in ortak çalışmalarıyla Meydancık Kalesi’nin ilçe turizmine katkı sağlamak amacıyla belirlenen projelerle yoğun ziyaretçi çekmesi planlanıyor.

Kalenin su sorunu MESKİ tarafından çözüme kavuşturulurken, belediye kalenin ziyarete açılması için proje hazırlama hazırlığında. 
İhtiyaç duyulan güvenlik önlemlerinin alınması ve piknik alanının düzenlenmesi için Mersin ve Çevresi Turizm Alanı Alt Yapı Hizmet Birliği’ne (METAB) proje sunmak isteyen belediye; Meydancık Kalesi’nin ziyarete açılmasının ardından kalenin alt tarafında bulunan piknik alanında restoran, yöresel ürünler satış stantları, oturma ve piknik alanları da hizmete açmak amacında.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Belediye Başkanı Ahmet Günel; “Gülnar İlçe merkezine yaklaşık 10 km uzaklıkta bulunan tarihi kalemize sahip çıkıyoruz. Bu tarihi kalemizin yeterince ziyaretçi almamasından dolayı ziyaretçi sayısını çoğaltmak amacıyla ve İlçemize de gerek tanıtım konusunda gerekse maddi konuda destek olacağını düşünüp böyle bir proje gerçekleştirdik. İlk önce kalemizin piknik alanında restoran yerlerinin olmasına rağmen suyun olmamasından dolayı uğraşlarımız ile MESKİ tarafından su sorunu çözüme kavuşuyor. Proje kapsamında kalenin ziyarete açılması için güvenlik önlemlerinin alınması ve alt tarafında bulunan piknik alanının hizmete açılması için Mersin ve Çevresi Turizm Alanı Alt Yapı Hizmet Birliği (METAB)’a proje sunacağız. İnşallah çalışmalar sona erdiğinde meydancık kalemiz hayat bulacak ilçe turizmine katkı sağlayacak. Bu konuda İlçe Kaymakamımız Ekrem Güngör’e, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Burhanettin Kocamaz’a, Silifke Müzesi Müdürü Nilgün Yılmazer hanımefendiye ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA