TÜRKİYE DAĞCILARI MEDETSİZDE BULUŞTU | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TÜRKİYE DAĞCILARI MEDETSİZDE BULUŞTU


 

Türkiye Dağcılık Federasyonu bu yılki en büyük etkinliklerinden bir tanesi olan Bolkar Dağları-Ulusal Medetsiz Dağı Zirvesi 3 bin 524 metre tırmanışını başarı ile tamamladı.

Türkiye Dağcılık Federasyonu Mersin İl Temsilcisi Yenal Gürsu Abayaz, Antrenörler Murat Canlı, Sultan Öncü, Erdemli Ayyıldız Gezginleri-Doğa Sporları Kulübü Derneği Başkanı Ferhat Adalı ve dernek yönetimi Türkiye genelinden katılan dağcılara ev sahipliği yaptı. Bolkar Dağları-Ulusal Medetsiz Dağı Zirvesini 13 ilden 35 dağcı katıldı.

Zirveye Dağcılık Federasyonu Mersin İl Temsilciliği ile Erdemli Ayyıldız Gezginleri ve Doğa Sporları Kulübü Derneği ev sahipliği yaptı. 
Zirveye çıkacak dağcı ve doğaseverlerin ulaşımını ve çadır desteğini Mersin Büyükşehir Belediyesi yaparken, Erdemli Belediyesi ile Erdemli Ticaret ve Sanayi Odası ise gıda ve lojistik desteğinde bulundu. Erdemli Ayyıldız Gezginleri Derneği yöneticileri Erdemli Belediyesi’nin flamasını zirveye dikerek tüm dikkatleri üzerine çekti.
Dağcılık Federasyonu yönetici ve sporcuları önce Gülek bölgesindeki Karboğazındaki Kuvayi Milliye Anıtında saygı duruşu ve İstiklal Marşı söyledi. 
Erdemli Ayyıldız Gezginleri-Doğa Sporları Kulübü Başkan Ferhat Adalı, Ş,Ahmet Yalçın ve Yakup Zeybek ile katılarak faaliyeti başarıyla tamamladı. 
Zirve sonrası gazetecilere bilgi veren Ayyıldız Gezginleri-Doğa Sporları Kulübü Derneği Başkanı Ferhat Yıldız, bölgenin Everest’i olarak bilinen Medetsize Türkiye genelinden dağcıların katılmasının önemli olduğunu belirtti. 
Bu zirve bölgenin tanıtımına büyük katkısının bulunduğuna dikkat Yıldız, ‘’Bolkar dağları hem Türk hem de dünya dağcılarına ev sahipliği yapacak güzellikte. Tüm dağcılarımızı medetsiz zirvesine çıkmaya çağırıyoruz’’ diye belirtti.
Bolkar dağlarının zirvesindeki Medetsiz zirvesine Isparta’dan Arena Dağcılık, İzmir’den Doruk Dağcılık. Ankara’dan Pars Dağcılık,
Yine Ankara’dan Amazonlar Dağcılık. Aydın’dan Ay Yıldız Doğa Sporları, İstanbul Kanyon ve Doğa Sporları. Osmaniye Dağcılık (Odak)Balıkesir’den İdodak, İzmir’den Kardak Dağcılık, Adana’dan Zirve Dağcılık, Mersin’den Zirve Dağcılık, Mersin’den Mersin Dağcılık (Merdak) ve Erdemli’den Ayyıldız Gezginleri-Doğa Sporları sporcuları katıldı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA