“KOBİ’LERİN BORÇLARI YAPILANDIRILMALI” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“KOBİ’LERİN BORÇLARI YAPILANDIRILMALI”


 

KOBİ’lerin küresel krizler ile birlikte son zamanlarda ekonomik sıkıntılar çektiğini belirten MESİAD Başkanı Hasan Engin; “KOBİ’lerin borçları çok kısa sürede yapılandırılsın” çağrısında bulundu.

Mersin Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (MESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Engin yazılı açıklamasında; KOBİ’lerin zor zamanlar geçirdiğine dikkat çekerek, borçların yapılandırılması çağrısında bulundu. Başkan Engin; “Dünyada küresel bir kriz yaşanmaktadır. Bu kriz ülkemiz ile birlikte Mersinimizi de etkilemektedir. Bu krizlerin ortasında küçük ve orta ölçekli işletmeler, ayakta durmaya çalışıyor. MESİAD olarak bankalar ve hükümetten isteğimiz; KOBİ’lerin borçları çok kısa sürede yapılandırılsın.  Bankalarımızın zor günlerinde KOBİ’lerin yanında olup, onları destekleyeceklerine dair umudumuz tamdır. Nefes olmalarını bekliyoruz. Çünkü KOBİ’lerimiz ekonominin kılcal damarladır” dedi.

“BU SORUN TÜRKİYE’NİN SORUNUDUR”
KOBİ’lerin sorunlarının Türkiye’nin sorunu olduğunu belirten Başkan Engin; “Bankalarımız borçları yapılandırsa bile kazanacaklardır. Çünkü bankalar KOBİ’siz, KOBİ’ler de bankasız olmaz. Dolayısı ile bu zor zamanlarda bir birbirlerine destek olmaları lazım. Seçim hiç önemli değil. Bu olması gereken bir durum. Seçim öncesi veya sonrası diye bir şey yok. Bu sorun Türkiye’nin sorunudur.  Kapanan her KOBİ ile beraber istihdam biraz daha azalıyor ve ekonomi bir kılcal damar daha kaybediyor. Umarız ki bu çağrımız hemen karşılık görür ve bayramdan önce insanlarımız mutlu olur” ifadelerini kullandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA