MTOSB’YE YÜKSEKOKUL KURULACAK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MTOSB’YE YÜKSEKOKUL KURULACAK


 

Mersin’de gerçekleştirilen Üniversite-Sanayici iş birliği toplantısında Mersin Üniversitesi işbirliğinde MEÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunun bir biriminin MTOSB sınırları içerisine taşınması ile ilgili çalışmalarda sona gelindiği açıklandı.

 Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB içerisinde, Mersin Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nun bir biriminin taşınması için harekete geçildi. Konuyla ilgili MTOSB’den yapılan açıklamaya göre;  Üniversite-Sanayici iş birliği toplantısına yönelik iftar programında gündeme gelen konuyla ilgili gelişmelerin hızlandığı bildirildi. 

Mersin Divan Otel’de iftar yemekli olarak gerçekleştirilen toplantıda konuşma yapan MTOSB Başkanı Sabri Tekli, “Sayın Valimiz Ali İhsan Su önderliğinde gerçekleştirdiğimiz Üniversite Sanayi İşbirliği toplantıları ile Mersin ve Bölgemizin için kısa zaman içerisinde bir çok konuda mesafe kat ettik. Toplamda altı olan Arge ve Tasarım Merkezi sayısı şuanda 10’a yükseldi. Bir firmanın ise Arge merkezi açma konusundaki başvuruları tamamlandı ve yakın zamanda bu firmanın da faaliyete geçmesi ile Mersin ilimiz 10 Arge Merkezi, 1 tasarım merkezine sahip olacak. Üretimlerimizde inovasyon sağlanması ve sürekli güncellenen teknolojiyi karşılamak için kısa zamanda bu sayının en az 20 olmasını hedefliyoruz” diye belirtti.
 
“TEŞVİKLER CİDDİ BOYUTTA”
MTOSB sanayicisinin yatırım ve üretim yapma heyecanının mevcut olduğunu belirten Başkan Sabri Tekli, “Devletimizin sanayiye yönelik teşvikleri ciddi boyutlarda olduğu kadar sanayicimizin de yatırım ve üretime iştahı bir o kadar mevcut. Ne olursa olsun üretme azminde ve gayretinde olan bir sanayiciye sahibiz. Üretimde iyi bir noktadayız ve halen bölgemize yatırım yapmak isteyen 208 sanayicimiz var. Her bir sanayicimizin ülkemize yaptığı katkılar için onlara teşekkür ediyorum” dedi.
 
MTOSB’YE YÜKSEKOKUL KURULMASI
Tekli “Özel Şişecam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bölgemizde eğitime, öğretime tüm hızıyla devam ediyor. Buradan eğitim gören öğrencilerimiz mezun olmadan iş teklifleri alıyorlar. Sanayimizdeki fabrikalarımızda 2 yıl süresince staj yapan gençlerimiz okudukları branşlardaki uygulamaları yakından takip etmesi ve okulumuzda gördüğü eğitimle birleştirerek nitelik kazanıyorlar. Bölgemizde kurulacak yüksekokul içinde planlarımız bu yönde. Buradaki amacımız Aranan personel yetiştirmek ve bölgemizde oluşan nitelikli eleman arayışına cevap verebilmektir” diye ifade etti.
Yatırım yapan ve üretme azmi ve heyecanını taşıyan MTOSB sanayicilerine teşekkürlerini ifade eden Sabri Tekli “Üniversitelerimiz ile yaptığımız işbirliğinin devam ederek artması bizler için çok önemli. Bu birlikteliğin sanayimizin gelişimine de yansıyacağına inancım tamdır. Akademisyenlerimizin fikirlerine ve projelerine ihtiyacımız var, sanayicimizin üretme ve yatırım yapma azmi ile birlikte ilimiz hakkettiği konuma ulaşacağına inancım tamdır. Ülkemiz ve ilimiz için yatırım ve üretim yapan istihdam sağlayan sanayicilerimize şükranlarımı sunarım” diye sözlerini noktaladı. 
 
“YÜKSEKOKULDA SONA GELİNDİ” 
Toplantıda konuşan Mersin Üniversitesi Rektörü Ahmet Çamsarı “Sayın Valimizin yol göstericiliği ile Üniversite Sanayi İşbirliği toplantılarından ciddi sonuçlar elde ettik. MTOSB’de kurulması planlanan yüksekokulun çalışmalarındaki teknik ayrıntıları tamamlamak üzereyiz ve sanayimiz için yaptıklarımızın henüz başında olduğumuza inanıyorum. OSB içerisinde MEÜ’ne bağlı MEÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’ndaki bazı programlar, ilk etapta Makine ve Metal Teknolojileri Bölümü, Makine Programı ve Elektronik ve Otomasyon Bölümü Kontrol ve Otomasyon Programları pilot olarak uygulanacak. Öğrencilerimiz özellikle uygulama derslerini OSB’de yeni kurulan birimde veya işyerlerinde yapacaklar. Bu anlamda yaptığımız çalışmalarda sona gelindi. Sayın Valimizin destekleri ve MTOSB işbirliği ile bir çok projeyi daha hayata geçireceğimize inanıyorum. MTOSB ile gerçekleştirdiğimiz bu çalışmalardaki destekleri sebebiyle Sayın Valimiz Ali İhsan Su’ya ve MTOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli nezdinde sanayicilerimize teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini noktaladı.
 
VALİ SU: SONUÇLAR MEMNUNİYET VERİCİ
Üniversite Sanayi işbirliği toplantılarında görüşülen konuların sonuçlarına hızlı bir şekilde ulaşılmasından duyduğu memnuniyeti belirten Mersin Valisi Ali İhsan Su ise, “Sanayicilerimizin, Üniversitelerimizin ve Kurumlarımızın birlikteliği ile gerçekleştirilen bu çalışmalardan dolayı çok memnunum. Kısa süre zarfında gerçekleştirilen bu toplantılarda aldığımız sonuçlar ilimiz adına çok sevindirici buluyorum” dedi. 
Vali Ali İhsan Su “OSB içerisinde yer alan firmaların Ar-Ge talep ve ihtiyaçları doğrultusunda üniversite akademik personeli ile grup çalışmaları düzenlenmesi amacıyla açılan MTOSB kürsüsü ile  sanayicinin üretiminin, akademik çalışmalarla daha fazla değer kazanacağına inanıyorum. Bunun yanı sıra Elektrik- Elektronik ve Makine Teknolojileri bölümlerinin açılacağı ve MTOSB’de kurulması planlanan yüksekokul için ilerlemelerden memnuniyet duyuyorum. İstihdamı arttırmaya yönelik yapılan bu çalışmalarda, MTOSB’de faaliyet gösteren Özel Şişecam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde olduğu gibi yüksekokuldaki öğrencilerimizin de mezun olmadan önce işlerinin hazır olacağı ve nitelikli istihdama katkı sağlayacağı için bu çalışmaları önemsiyorum.” diye sözlerini noktaladı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA