“HÜKÜMET ÜÇ MAYMUNU OYNUYOR” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“HÜKÜMET ÜÇ MAYMUNU OYNUYOR”


 

OHAL ilan edildikten sonra yaşanan hukuksuz uygulamalara hükümetin sorumluluğunu hiçe sayarak göz yumduğunu ifade eden BES Şube Başkanı Yusuf Kaya, “Sorumluluk makamında bulunanlar siyasi, hukuki ya da idari hiçbir gelişme sağlanmamasına rağmen üç maymunu oynamaktadırlar” dedi.

Mehmet Nabi Batuk

FETÖ Terör Örgütü tarafından gerçekleştirilen 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ilan edilen OHAL dönemi 21’inci ayını geri bırakırken, yayımlanan KHK ile işlerinden olan kamu emekçilerinin adalet bekleyişi de sürüyor. Kendilerinin haksız ve hukuksuz yere mesleklerinden ihraç edildiğini söyleyen kamu emekçileri Özgür Çocuk Parkı’nda her hafta olduğu gibi bir araya gelerek, OHAL kaldırılsın, haksız yere işten atılan kamu emekçileri görevine dönsün, KHK’lar iptal edilsin taleplerini yineledi. Burada KESK Mersin Şubeler Platformu adına açıklama yapan BES Şube Başkanı Yusuf Kaya, “Haksız hukuksuz bir şekilde mağdur edilen kamu emekçilerinin mağduriyetlerinin giderilmesi noktasında başta AKP iktidarı olmak üzere sorumluluk makamında bulunanlar siyasi, hukuki ya da idari hiçbir gelişme sağlanmamasına rağmen üç maymunu oynamaktadırlar. Aslında bu sessizlik ve çözümsüzlük ihraçlara neden olan siyasi iktidar ve sorumluluk makamında bulunanların suç işlediklerinin de bir ifadesi olarak karşımızda durmaktadır” dedi.

“HUKUKSUZLUK KARŞISINDA SİYASİ İKTİDARLAR DERİN BİR SESSİZLİĞE BÜRÜNEMEZLER”

“Az buçuk demokratik teamüllerin ve demokrasinin bulunduğu hiçbir ülkede yüz binler haksız ve hukuksuz bir şekilde mağdur edilemez. Herhangi bir nedenle yaşanacak böyle bir hukuksuzluk karşısında siyasi iktidarlar böyle derin bir sessizliğe bürünmezler” diyen kaya hükümete sert eleştiriler yaparak şöyle konuştu: “İleri demokrasi, hak ve adaletten dem vuranlar 21 aydır 130 bini aşkın kamu emekçisinin haksız ve hukuksuz bir şekilde çalışma hakkı yani yaşama hakkını elinden almışken herhangi bir çaba göstermemeleri ülkemiz demokrasisinin geldiği nokta açısından da ciddi bir gösterge olarak karşımızda durmaktadır.”

“HÜKÜMET SANKİ ÜLKEDEKİ MEVCUT DURUMUN SORUMLUSU DEĞİLMİŞ GİBİ DAVRANIYOR”

Sözlerinin devamında AKP’nin 24 Haziran seçimleri için yayımladığı seçim manifestosu üzerinden eleştirilerini sürdüren Kaya, şunları söyledi: “AKP sanki ülkedeki mevcut durumun sorumlusu değilmiş gibi; daha dazla demokrasi, gelir dağılımındaki adaletsizlik, eğitimin yeniden düzenlenmesi, çalışanlar üzerindeki vergi yükünün azaltılması gibi talepler ile halktan oy almaya çalışmaktadır. İhraç edilen KESK’e bağlı sendikalara üye olan arkadaşlarımız bu talepleri savunduğu için sizin iktidarınız döneminde işine son verilmedi mi? Demokrasiyi rafa kaldıran OHAL ve KHK keyfiyeti değil mi? Sözde darbe girişimi ile mücadele etmek üzere uygulamaya konulan OHAL iktidarınızın kalıcılaşması için kullanılmıyor mu? OHAL’e dayanarak kaç grev ertelediniz?”.

“HUKUKSUZLUĞUN HESABI DEMOKRATİK YOLLARLA SİZDEN SORULACAK”

KESK olarak OHAL kaldırıncaya, KHK’lar iptal edilinceye ve mesleklerinden ihraç edilen kamu emekçileri görevlerine geri dönünceye kadar mücadelelerine kararlıkla devam edeceklerini ifade eden Kaya, hükümete seslenerek  “Bütün emekçiler, yaratmış olduğunuz bu haksızlığın ve hukuksuzluğun hesabını demokratik yollarla sizden soracaktır. İşte o günler yakındır. Bizleri haksız ve hukuksuz bir şekilde işten atarken suç işlediniz ve bu haksızlığı bir an önce gidermediğiniz sürece suç işlemeye devam ediyorsunuz. Bu karanlık günler elbette bitecek ve biz gelecek güzel günler için mücadele etmeye devam edeceğiz. Bu vesile ile birkez daha çağrıda bulunuyoruz. OHAL kaldırılmalı, KHK’lar geri çekilmeli, hukuksuzca ihraç edilen açığa alınan tüm kamu emekçilerinin işlerine geri iadesi sağlanmalıdır” diye konuştu. 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA