TARSUS’TA İFTAR BULUŞMALARI SÜRÜYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TARSUS’TA İFTAR BULUŞMALARI SÜRÜYOR


 

Tarsus Belediyesi tarafından değişik mahallelerde düzenlen iftar programları vatandaşların yoğun katılımıyla devam ediyor.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre; Yeşilyurt Mahallesi’nde düzenlenen iftar programında ilahi sanatçısı Hasan Önal’ın söylediği ilahilerle ve sema gösterisinin ardından okunan ezan ve dualardan sonra oruçlar açıldı.

Verilen ikramların hayırlara vesile olmasını dileyen Yeşilyurt mahalle muhtarı Muhammet Kaçar yapılan duaların kabul olmasını diledi.
Muhtar Kaçar, “Bu manevi atmosferi birlik ve beraberlik içerisinde yaşatan Belediye Başkanımız Şevket Can Bey’e mahalle adına ve kendi adıma teşekkür ediyorum, bizi mutlu etmiştir’’ dedi.
İftar programlarını değişik mahallelerde yapmanın daha güzel olduğunu belirten Belediye Başkanı Şevket Can, vatandaşlarla bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadığını belirtti.
Başkan Can, “1994 yılından bugüne kadar Burhanettin başkanımızın başlatmış olduğu iftar programlarına bizde kaldığımız yerden devam ediyoruz. Daha önceden Hz. Danyal meydanında bu iftar programlarını bir ay boyunca sabit bir şekilde düzenliyorduk. Bu sene muhtarlarımızla, vatandaşlarımızla ve mesai arkadaşlarımızla yapmış olduğumuz araştırma sonucunda, bu iftar programlarımızı mahallelerimizde vatandaşlarımızla birlikte yapmanın daha güzel olacağının kanaatine vardık ve bu sene bütün iftar programlarımızı 2-3 mahallemizi birleştirerek bugün olduğu gibi iftar programımızı vatandaşlarımızla yani sizlerle birlikte yapıyoruz. Bu vesileyle Ramazan ayını ve tutmuş olduğumuz oruçlarımızı Cenab-ı Allah kabul eylesin. Ülkemizi, milletimizi, memleketimizi, bizlere, ailemize ve islam alemine bu mübarek ay hayırlar getirsin’’ ifadesini kullandı. 
Yeşilyurt mahallesinde yapılan ve yapılacak olan çalışmalara değinen Belediye Başkanı Şevket Can, “Pazar yeri isteği oldu kıymetli hemşehrilerim şu anki Ömer Halis Demir İmam Hatip Okulu’nun arkasındaki boş arsa bize ait değildi. Gücükler Vakfına aitti. Belediyemiz Gücükler Vakfı’yla trampa ve takas işlemlerini gerçekleştirerek bu okulun arkasındaki arsa belediyemize geçti. İnşallah Fethi Çevikaslan Spor Kompleksi ile birlikte bu Pazar yerine de arkadaşlarımız çalışma yapıyor. Yalnız biz buraya sadece Pazar yeri yapmak istemiyoruz. Bir spor kompleksi yapmak istiyoruz. Proje biraz zaman alacak. İnşallah Cenab-ı Allah’ın izniyle, sizlerin duası ve desteğiyle ikinci döneme spor kompleksiyle birlikte yapacağım.  Bununla beraber mevcut buradaki vakıf binaları, yani Yeşilyurt siteleri, belediye ve vakıfla ilgili yıllarca sıkıntı devam ediyordu. Biz vakıf yetkilileriyle görüştük. Bu projeyi ve buradaki sıkıntıyı vatandaşlarımıza gidermek için belediye olarak ne üzerimize düşüyorsa yapıyoruz. Buradan Yeşilyurt Mahalle ve site sakinlerine şunu söylüyorum vakıf yetkilisi, mimarı projeyi tadilat ettiği an Yeşilyurt sitesinin sıkıntısını da belediye olarak çözeceğim. Hürriyet Mahallemizin belirli bir kısmını kentsel dönüşüme dahil ettik. Hürriyet mahallemizin belirli bir kısmı da yenilenecek.  Bizim çalışmakla ilgili Allah’a çok şükür bir sıkıntımız yok Tarsus’umuzda şehir içerisinde 45 mahallemiz, 129 tane köyümüz, kapanan 5 tane beldemizle birlikte Tarsus Belediyesi olarak 19 tane mahalleye hizmet ediyoruz. Etmeye de devam edeceğiz. Cenab-ı Allah Ülkemizde ezanlarımızı susturmasın, bayrağımız indirmesin, hepimizin tutmuş olduğu oruçları kabul etsin’’ şeklinde konuştu


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA