İFTARDAN SONRA KAN BAĞIŞI YAPABİLİRSİNİZ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İFTARDAN SONRA KAN BAĞIŞI YAPABİLİRSİNİZ!


 

Kan bağışının Ramazan’da düşmesi nedeniyle kan ihtiyacını karşılamak için kan bağışı noktalarını Ramazan boyunca 00.00’a kadar açık olacağını açıklayan Kızılay, bağşı çağrısı yaptı.

Mersin Kızılay Şube Başkanı Necmi Erdem, yaz aylarında ve Ramazan’da kan bağışının düştüğünü söyledi. Konuyla ilglii yazılı bir açıklama yapan ve kanın sürekli bir ihtiyaç olduğuna dikkat çeken Başkan Erdem,  kan ihtiyacının karşılanmasında sorun yaşanmaması için düzenli bağışa ihtiyaç olduğunu ifade etti.

Kızılay'ın kan bağışı kampanyasının Ramazan'da da devam ettiğini kaydeden Başkan Erdem, kan bağışı öncesi testler yapıldığını anımsatarak, “Kansızlık durumu ve bulaşıcı bir hastalık durumu olup olmadığı için testler yapılır. Bu testlerde kansızlık var ise, bağışçı zarar göreceği için kanı alınmaz” dedi.

“KAN VERMEK SAĞLIKLIDIR”
Ramazan’da kan bağışlamanın dinen sakıncası olmadığını dile getiren Başkan Erdem, “18 yaşından itibaren 65 yaşına kadar herkes sağlıklı olduğu sürece kan bağışı yapabilir. Kan bağışının bir zararı olmadığı gibi sağlık açısından pek çok faydası da vardır. Kan veren kişinin vücut direnci artar. Kolesterol, trigliserid, şeker gibi kan testlerine ve üre, kreatinin, ürik asit gibi metabolit düzeylerine de olumlu etkisi olduğu biliniyor” bilgisini paylaştı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA